“Doet het er nog iets toe wat Johan Derksen zegt?”

Foto: “Doet het er nog iets toe wat Johan Derksen zegt?”

Ook columnist Henk Hoijtink heeft zijn licht laten schijnen op de rel rondom Johan Derksen en diens ‘racistische grap’ over rapper Akwasi.

“Ik kijk al jaren filterend naar het programma van Derksen en René van der Gijp. De ongein en de zijpaden laat ik voor wat ze zijn. Ik kijk voor de momenten waarop Van der Gijp een kwartslag in het denken draait en dan naar voetballers kijkt – dat hoor je aan geen enkele andere praattafel. En Derksen zegt nog gewoon wat hij van voetballers vindt, zonder aanzien des persoons: goed is goed, slecht is slecht, en als een speler raar doet, blank of gekleurd, doet hij raar”, opent Hoijtink in het dagblad Trouw.

De columnist merkt op dat jongens als Memphis Depay zich via Instagram uitspraken tegen Derksen, en dat de rest van de Oranje-selectie gehoorzaam volgde met een ‘VI-boycot’. “Zwijgend doen ze nu mee met – ja, waarmee eigenlijk? Doet het er nog toe wat Derksen nu eigenlijk zegt? Is dat niet óók de tijdgeest: dat zoiets er niet meer toe doet, dat het wordt overschreeuwd, dat veel over een kam wordt geschoren, onder het dan elke kanttekening ontkrachtende witte privilege wordt geschaard?”

“Bij de gedachte aan een profvoetballer die een plaatje met een clownsneus in elkaar knutselt, is het, lezers, tijd voor vakantie. Tot later, als de bal weer rolt in Nederland, om dan te zeggen dat spelers goed zijn als ze goed zijn, slecht zijn als ze slecht zijn, raar doen als ze raar doen”, aldus Hoijtink tot slot. Zijn volledige relaas lees je hier.

Doet het er nog toe wat Derksen zegt?

  • Ja
  • Nee..
843+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie