TRANSFERUURTJE: Ajax wilde Robben, Van Bommel verrast

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax wilde Robben, Van Bommel verrast

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Arjen Robben werkt aan een comeback bij FC Groningen, maar een jaartje geleden, toen de aanvaller bekend maakte dat hij zou gaan stoppen bij Bayern München, hingen PSV én Ajax bij hem aan de lijn. Dat schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. In zijn column stelt hij: “De ene smaakmaker ingeruild voor de andere. Hakim Ziyech nam afscheid van Ajax en de Eredivisie na acht seizoenen en Arjen Robben maakte z’n rentree bij FC Groningen wereldkundig na zijn vertrek uit de Eredivisie zestien jaar geleden. Tegelijkertijd werd bekend dat niet alleen PSV vorig jaar een visje had uitgegooid, maar ook Ajax-directeur Overmars onderhield contacten na Robbens afscheid bij Bayern München. Om hem naar Amsterdam te halen als vervanger voor… Ziyech.”

PSV en oefenmeester Mark van Bommel gingen in het voorbije seizoen op een vervelende manier uit elkaar en in het afgelopen weekend vertelde de coach dat het zeker nog niet koek en ei is tussen hem en de Eindhovenaren. Toch weet het Brabants Dagblad dat de voormalige mannetjesputter op een grote verrassing mikt. Op maandagmorgen onthult de krant namelijk: “Het is geen geheim dat Van Bommel de ambitie heeft om zich in de toekomst ooit nog bij PSV, dat hij beschouwt als zijn club, als coach te revancheren.” Dat is echter wel toekomstmuziek: “Samen met zaakwaarnemer Mino Raiola bekijkt hij de komende periode bij welke club hij instapt om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. Van Bommel is vaak gelieerd aan een hoofdrol in de Bundesliga, omdat hij daar karakterologisch het beste zou kunnen passen. Namen van clubs noemde de 43-jarige oud-middenvelder dit weekend niet, omdat hij dat niet correct vindt.”

Buitenland:

Het begint er meer en meer naar uit te zien dat Nathan Aké in de aankomende zomer een absolute droomtransfer gaat maken. De verdediger staat nu nog onder contract bij AFC Bournemouth, maar wordt begeerd door de Premier League-top. Volgens The Athletic hebben Manchester City en Chelsea hun interesse al officieel kenbaar gemaakt bij het management van de international van het Nederlands elftal. Veel hangt af van de toekomst van Bournemouth, dat tegen degradatie strijdt. Verdwijnen de Cherries van het hoogste niveau, dan is Aké vermoedelijk relatief goedkoop op te pikken. Een jaar geleden kreeg Bournemouth al een aantal belletjes van grootmachten, maar toen hanteerde de club een vraagprijs van liefst 82,5 miljoen euro. Het zou echter zo kunnen zijn dat de Blues nog over een terugkoopclausule beschikken. In 2017 betaalde Bournemouth ongeveer 23 miljoen euro aan Chelsea voor Aké, maar naar verluidt spraken de beide partijen een terugkoopoptie ter waarde van 45 miljoen euro af. Journalist David Ornstein stelt echter dat het onduidelijk is of deze clausule nog steeds geldig is.

Waar Frenkie de Jong zich ongelooflijk snel aanpaste aan het niveau van FC Barcelona, begon Matthijs de Ligt enorm wisselvallig aan zijn avontuur bij Juventus. Inmiddels zijn alle criticasters van de jonge verdediger echter wel om. Keje Molenaar, de schoonvader van de Oranje-international, zegt in gesprek met de Volkskrant: “Je bent in Italië God of niks. Het was goed voor Matthijs, een paar schoten voor zijn kop. Bij Ajax was hij beschermd opgegroeid, als jongen uit de eigen jeugd kun je niet snel iets verkeerd doen. De offensieve speelstijl was hem met de paplepel in gegoten. In Italië moet je veel meer in je eigen zone blijven. Je wordt afgerekend op verdedigen, niet op opbouwen. Daarom is Matthijs daar ook naartoe gegaan. Weg uit zijn comfortzone.” Giorgio Chiellini is teruggekeerd van een zware knieblessure, maar desondanks heeft De Ligt een vaste basisplek bij De Oude Dame: “Hij is als mens en als speler énorm gegroeid.” Molenaar denkt dat de stopper aanvankelijk last heeft gehad van het hoge bedrag dat Juve voor hem betaalde (85 miljoen euro, red.): “Dat prijskaartje gaf een grote mentale druk.”

Had Robben bij Ajax gepast?

  • Ja
  • Nee
453+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie