De Bruyne lost penaltyprobleem op: “Dat is veel te veel”

Foto: De Bruyne lost penaltyprobleem op: “Dat is veel te veel”

Manchester City won gisteren van Newcastle United met 0-2 en staat in de halve finale van de FA Cup. Oefenmeester Josep Guardiola wil het bekertoernooi winnen, des te meer omdat het Premier League-kampioenschap al vergeven is aan Liverpool.

In gesprek met de BBC zegt de Catalaan: “Na de nederlaag in Londen tegen Chelsea vinden we het natuurlijk lastiger om in de Premier League te focus te behouden. We spelen nog voor kwalificatie voor de Champions League (al is City waarschijnlijk uitgesloten van deelname, red.). Het is nog niet zeker, maar we zijn dichtbij. We hebben nog twee overwinningen nodig.” Vervolgens richt hij zijn blik op de FA Cup: “Het is altijd een geweldige prijs om te winnen, het is een bonus voor ons. Maar we kunnen nog twee competities winnen. En deze titel winnen is de beste voorbereiding op Madrid.”

De Citizens lijken afgerekend te hebben met een heus penaltytrauma. Sergio Agüero, Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan en Raheem Sterling misten dit seizoen allemaal vanaf elf meter, maar tegen Newcastle was Kevin De Bruyne trefzeker. De Belg staat nu op drie uit drie: “Hopelijk kan hij dit niveau vasthouden, want we hebben er dit seizoen al vijf of zes gemist. Dat is veel te veel.”

Guardiola hoopt dat het probleem opgelost is: “Er zijn genoeg wedstrijden geweest waarin we daardoor punten morsten, nu neemt Kevin de verantwoordelijkheid. We hebben er drie van de vier benut sinds de herstart (Riyad Mahrez scoorde ook één keer, red.). Het is belangrijk voor ons dat hij met zijn zelfvertrouwen blijft proberen om ze te maken.”

De Bruyne de vaste penaltynemer?

  • Ja
  • Nee
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie