Koeman komt met duidelijk statement over Veronica Inside

Foto: Koeman komt met duidelijk statement over Veronica Inside

Ronald Koeman is niet van plan om Wilfred Genee of een collega van Veronica Inside te weigeren rond interlands van Oranje. De bondscoach wil iedereen de vrijheid geven om vragen te stellen.

“We gaan niemand weigeren”, legt Koeman uit aan De Telegraaf. “Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op. Over racisme denken we hetzelfde. Ik denk dat de bewustwording door dit alles alleen maar sterker is geworden. Ik hoop dat dit er uiteindelijk toe bijdraagt dat we in Nederland wat meer rekening met elkaar gaan houden.”

“Als we met racisme te maken krijgen in een stadion, zal ik er ook achter staan als de spelers van het veld lopen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen”, aldus Koeman, die overigens niet tegen de boycot van de spelersgroep is. “Ik vond het statement oké. Virgil van Dijk belde mij en besprak het met me. Ik wist dat de groep vanuit het verleden, in een periode dat het wat minder ging met Oranje, moeite had met de manier waarop ze werden benaderd door het programma (Veronica Inside, red.). Hoe het nu op tv kwam, was voor de groep de druppel.”

Koeman voegt toe: “Je bespreekt dan wat de overwegingen zijn om wel of geen actie te ondernemen. Ik heb hem gevraagd: ’Moet je het doen? Want je krijgt hem ook driedubbel terug soms.’ Hij zei: ’Trainer, dit is zo belangrijk!’ Ik antwoordde: ’Als de groep unaniem is, steun ik je. Ga er voor, dan’. Zo is het gegaan.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
2931+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie