Atalanta toont veerkracht en bezorgt Lazio kater in zinderende topper

Juventus heeft woensdagavond geweldige zaken gedaan in de titelrace, zonder zelf te spelen. Eerst leed Internazionale puntverlies tegen Sassuolo en later op de avond verloor Lazio de topper tegen Atalanta Bergamo. De Romeinen zagen een 0-2 voorsprong omgebogen worden.

De ploeg van Simone Inzaghi begon furieus aan de wedstrijd. Na elf minuten stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Lazio werd daarbij wel een beetje geholpen door een Nederlander. In een ultieme poging om de lage, strakke voorzet te blokken schoot Marten de Roon de bal namelijk hard langs zijn eigen doelman.

De tweede goal kwam op naam van Sergej Milinkovic-Savic. De Serviër haalde hard en geplaatst uit vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Atalanta moest even bijkomen van die stevige tik, maar deed in de 38ste minuut iets terug. Hans Hateboer gaf de bal voor en Robin Gosens kopte hem knap diagonaal binnen. Het was alweer de achtste Serie A-treffer van het seizoen voor de voormalig Eredivisie-verdediger. Na de hervatting was Atalanta de betere ploeg. De gastheren kregen ook al vroeg twee prima kansen en in minuut 66 was het dan ook raak. Ruslan Malinovskiy haalde verwoestend uit en zag zijn bal buiten bereik van Thomas Strakosha in de bovenhoek belanden: 2-2.

Na die gelijkmaker rook Atalanta bloed. Coach Gian Piero Gasperini wisselde aanvallend en met resultaat: verdediger José Palomino gooide zijn hele hebben en houden in de strijd bij een hoekschop en kopte de 3-2 binnen, waarmee de verdiende comeback van de thuisploeg compleet was.
Lazio sneed zich na die vliegende start zo lelijk in de vingers. De ploeg heeft het kampioenschap niet meer in eigen hand, de achterstand op Juventus is nu vier punten. Bovendien komt er door de nederlaag in Lombardijen een einde aan een ongeslagen reeks van 21 Serie A-wedstrijden.

Zie jij Lazio nog kansmaken op de titel?