LEESTIP: Alles wat we nu al over FIFA 21 weten

Foto: LEESTIP: Alles wat we nu al over FIFA 21 weten

Nu de releasedatum van FIFA 21 officieel bekend is gemaakt, worden er ook langzamerhand details onthuld over de nieuwe features van de game. De jaarlijkse footie heeft ook voor dit jaar een aantal veranderingen op de planning staan. Alles wat tot nu toe over de game onthuld is, zetten we voor jou op een rijtje.



Meer emotie

Laten we maar aftrappen bij de eerste nieuwe feature die FIFA 21 gaat krijgen, namelijk de verbeterde emotie. Door middel van een feature die ontwikkelaar Electronic Arts Player Humanization noemt, worden spelers realistischer neergezet in het veld. Dit ga je merken in de kleinste details, zoals Kylian Mbappé die zijn scheenbeschermers laat in de wedstrijd rechttrekt. Een toegevoegde waarde op het gebied van gameplay heeft het niet, maar het maakt de game wel weer een stukje realistischer.



Dezelfde emotie is te zien in het gedrag van spelers. De ontwikkelaar is hiervoor terug naar de tekentafel gegaan, om de reacties van spelers te verbeteren. In de vorm van contextuele reacties zullen spelers, fans en bankwarmers nu anders reageren op iedere situatie. Een beslissende goal in de laatste minuut zal een veel grotere reactie krijgen dan de derde goal die voor rust wordt gemaakt.



Next-gen upgrade



Niet alleen komt FIFA 21 uit voor de huidige generatie spelcomputers (PlayStation 4, Xbox One), maar ook zal je de game kunnen spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Dit zijn de nieuwe consoles van fabrikanten Sony en Microsoft. Op de nieuwe systemen ziet FIFA 21 er nog velen malen beter uit, zal je minder last hebben van lang wachten tussen potjes en zijn er nog vele andere voordelen te ondervinden aan de ‘betere’ versie van de game.



De game gaat bijvoorbeeld gebruikmaken van nieuwe features van de consoles, zoals haptische feedback. Hierdoor voel je als het ware in de controller of het gras wel goed gemaaid is en verneem je tijdens het dribbelen elke keer dat je voet de bal raakt een kleine trilling in de controller. Laatstgenoemde is alleen op de PlayStation 5 te vinden, gezien die console over een speciale controller beschikt die dit toestaat.





Eerste beelden met releasedatum



Afgelopen week werden officieel de eerste beelden van FIFA 21 getoond. Duidelijk werd dat de game een visuele upgrade heeft gekregen. Reden hiervoor is natuurlijk de volgende generatie consoles die ook de bovenstaande verbeteringen verzorgt. Toch sloten de beelden af met een interessant detail.



De releasedatum van FIFA 21 werd bekendgemaakt in de trailer. FIFA 21 verschijnt op 9 oktober, een paar weken later dan gebruikelijk. Een concrete reden hiervoor werd niet gegeven, maar vermoedelijk heeft dit te maken met het coronavirus en de lancering van de volgende generatie consoles. Die staan namelijk voor het najaar op de planning.



Toch is het voor sommigen mogelijk om de game al voor 9 oktober te spelen. Als je een pre-order plaatst voor FIFA 21 kun je de game al vanaf 6 oktober spelen op platform naar keuze. 



Gratis naar de volgende generatie



Wie niet zeker weet of hij/zij FIFA 21 in huis wil halen op de PlayStation 4 of Xbox One gezien er betere versies op de planning staan voor later in het jaar, kan opgelucht ademhalen. Als je de game haalt op de PS4 of Xbox One, krijg je gratis de PlayStation 5 en/of Xbox Series X versie cadeau.



EA heeft laten weten dat hier wel speciale voorwaarden aan verbonden zitten, maar deze zijn niet ingewikkeld. De enige voorwaarde is dat je FIFA 21 voor de PS4 of Xbox One koopt voordat FIFA 22 uitkomt. Het komt er dus als het ware op neer dat als je FIFA 21 haalt voor september 2021 je gratis de next-gen versie kunt krijgen.



Nieuwe aankondigingen



Voordat FIFA 21 verschijnt gaat er natuurlijk nog meer informatie over de game verschijnen. In tegenstelling tot eerdere jaren hebben de makers nu vooraf onthuld wanneer meer informatie volgt. In augustus is EA van plan om de game uitgebreid uit de doeken te doen met meer informatie over een aantal grote onderdelen van de jaarlijkse footie.



Op de planning staan onthullingen voor onder andere FIFA 21 Ultimate Team, VOLTA-voetbal dat ook deze keer van de partij is en meer informatie over de Carreer-modus. Ook krijgen fans in augustus de eerste officiële gameplay te zien van FIFA 21. Als laatste staan meer details over Pro Clubs op de planning in augustus, al waarschuwt EA wel dat dit mogelijk nog kan veranderen. Mocht hier meer informatie over uitkomen, updaten we dit bericht.



Update – De boxart onthuld

Inmiddels heeft EA ook officieel bekendgemaakt wie de cover siert van het volgende deel in de bekende voetbalreeks. Niemand minder dan Killian Mbappé is te vinden op de cover van het volgende deel. De 21-jarige spits speelt al jaren fantastisch voor Paris Saint-Germain en heeft daarmee terecht de illustere plek verdient. 

Wel was er veel te doen om het uiterlijk van de nieuwe hoes. Deze verschilt behoorlijk met voorgaande edities. Op sociale media werd er veel geklaagd over de vormgeving die veel weg heeft van een knip-en-plak-werkje voor een spreekbeurt op de middelbare school. 

Natuurlijk komt de game uit in meerdere edities, wat voor velen een opluchting is. De speciale, zogeheten Champions Edition is bijvoorbeeld al iets minder rommelig. Toch is het pas de Ultimate Edition die een rustige cover biedt. Deze toont een zwart-wit afbeelding van Mbappé die in trainingsoutfit over straat loopt.

Om de cover van FIFA 21 in te luiden, heeft EA tevens een trailer van de game onthuld. Deze toont daadwerkelijk de eerste beelden van de nieuwe game. Ook hierin steelt Mbappé de show, maar komen ook andere talentvolle spelers naar voren. De trailer is hier op het YouTube-kanaal van EA te bekijken.

Ga jij FIFA 21 halen?

  • Absoluut!
  • Ik wacht even af.
  • Totaal geen interesse in.
923+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie