TRANSFERUURTJE: Ajax vist achter het net, Feyenoord moet 2 miljoen betalen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax vist achter het net, Feyenoord moet 2 miljoen betalen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax wordt behoorlijk vaak in verband gebracht met Jonathan David van het Belgische AA Gent, maar het lijkt er sterk op dat de jonge Canadees niet haalbaar is voor de Amsterdammers. De aanvaller zou namelijk op weg zijn naar de Bundesliga. De krant Het Laatste Nieuws schrijft op maandagochtend: “AA Gent wil zijn topschutter – nog tot 2023 onder contract – liefst houden, maar de Canadees heeft zichzelf in het hoofd ­geprent dat hij klaar is voor een volgende stap. Met andere woorden: hij wil weg. Zijn ­entourage had de voorbije maanden contacten met onder andere Arsenal, Man United, Bayern München, Dortmund, Mönchengladbach, Leverkusen, Lyon, Porto, Ajax en de twee ­Milanese clubs, maar David zelf weet héél goed wat hij wil.” Het dagblad gaat verder: “Hij ziet zijn volgende stap liggen in de Bundesliga en nergens ­anders. De vraag is alleen wie daar genoeg wil en kan betalen, want AA Gent wil David ook in coronatijden pas laten gaan voor een bedrag tussen de 30 en de 35 miljoen. Volgens onze ­informatie heeft Mönchengladbach al een bod van 25 miljoen ingediend, maar enkel Bayern München lijkt aan de vraagprijs van de Buffalo’s te kunnen.”

Het gaat de goede kant op met Feyenoord op de transfermarkt. Mark Diemers is binnengehaald door de Rotterdammers en het begint er daarnaast op te lijken dat Leroy Fer een contractverlenging gaat ondertekenen in De Kuip. Mario Been zegt bij FOX Sports: “Ik heb vernomen dat ze bezig zijn eruit te komen. Leroy wil heel graag blijven, maar het heeft allemaal met geld te maken. In de kleedkamer gaat rond: die verdient dat, die verdient dat. Van Botteghin weet ik het niet.” De voormalige trainer van de Rotterdammers kent wel een goede vervanger voor de Braziliaan: “Als je een Jan Paul van Hecke ziet bij NAC, wat vlakbij is, moet je dan met Botteghin door? Is Botteghin nog steeds de versterking die Feyenoord nodig heeft?” Van Hecke was dicht bij een transfer van 2 miljoen euro naar AS Monaco, maar volgens Been heeft hij ‘nee’ gezegd. Hans Kraay jr. haakt in: “Van Hecke is echt verschrikkelijk goed. Ik weet niet of Feyenoord anderhalf tot twee miljoen heeft, maar dan zou ik hem direct halen.”

Buitenland:

Liverpool heeft misschien achter het net gevist wat betreft Timo Werner, die van RB Leipzig naar Chelsea verhuist, maar de Reds hebben wel degelijk grote plannen op de transfermarkt. De clubleiding op Anfield Road wil de nachtmerrie van iedere spits waarheid maken. Voetbal International schrijft op maandagmorgen: “Liverpool moet de titel officieel nog binnenhalen, maar is volgens berichten in verschillende buitenlandse media al druk bezig met komend seizoen. Zo stelt Corriere dello Sport dat de Reds een bod van 60 miljoen euro hebben uitgebracht op Kalidou Koulibaly.” Het blad gaat verder: “De Senegalese verdediger, in een eerder stadium gelinkt aan Manchester United en Paris Saint-Germain, zou een ijzersterk centrum kunnen vormen met Virgil van Dijk. Napoli verlangt echter de hoofdprijs voor Koulibaly: de vraagprijs bedraagt 100 miljoen euro, waarmee hij de duurste verdediger aller tijden zou worden.”

Als we de geruchten mogen geloven, heeft Manchester United niet al te veel last van de coronacrisis. De Engelsen zijn namelijk werkelijk waar geïnteresseerd in Jan en alleman, maar de naam van Jadon Sancho van Borussia Dortmund staat naar verluidt boven aan het verlanglijstje van de grootmacht. Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Manchester United wil volgens BILD een bedrag van om en nabij de 100 miljoen euro op tafel leggen voor Jadon Sancho. Borussia Dortmund zou echter graag een bedrag van om en nabij de 110 miljoen euro willen voor de twintigjarige Engelsman. Volgens Engelse media denken de Red Devils er nu over na om dat bedrag neer te tellen.”Raúl Jiménez doet het nu al een tijdje heel erg goed in de spits bij Wolverhampton Wanderers en daarom komt er steeds meer interesse op gang. Juventus zou zich nu bij de Wolves gemeld hebben met een interessant voorstel voor een ruildeal. Voetbal International weet in ieder geval te melden: “Juventus hoopt gebruik te maken van een ruildeal om zo de prijs van Raúl Jiménez naar beneden te brengen. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers staat op de lijst bij de koploper van Italië, dat op zoek is naar een nieuwe spits. Volgens Tuttosport wil Juve Federico Bernardeschi en Daniele Rugani gebruiken om te ruilen en zo het prijskaartje van 50 miljoen euro terug te brengen.”

Vind jij Van Hecke ook wel wat voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie