Cocu droomt van Premier League: ‘Understatement dat hij het goed heeft gedaan’

Foto: Cocu droomt van Premier League: ‘Understatement dat hij het goed heeft gedaan’

Derby County boekte op zaterdag een ontzettend belangrijke overwinning op Millwall. Het werd 2-3 voor de ploeg van oefenmeester Phillip Cocu en het jonge talent Louie Sibley (achttien jaar oud) maakte drie doelpunten voor de Rams.

Op het clubkanaal komt de jongeling aan het woord: “Ongelooflijk. Een droom komt uit. Het duurt nog wel even voordat ik dit zal beseffen.” Vervolgens legt Cocu uit waarom hij het wel aandurfde om met Sibley te starten: “In tactisch opzicht ontwikkelt hij zich heel snel, ik ben erg tevreden over hem. Hij is een intuïtieve speler met veel individuele kwaliteiten. Het is wel belangrijk dat hij dat combineert met bepaalde tactische aspecten, zoals het hebben van geduld in de opbouw. Hij heeft zich al heel erg verbeterd en zal nog beter worden.”

Door de overwinning staat Derby nu twaalfde in de Championship, maar het verschil met de nummer zes Preston North End is nog maar drie punten. En die plek geeft recht op deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League. Sibley zegt in ieder geval: “We mikken op de play-offs.”

Vervolgens toont hij zich toch ook kritisch over zijn prestatie: “Ik had er vandaag meer moeten maken. Zeker in de eerste helft had ik effectiever moeten zijn.” Cocu heeft het laatste woord: “Het is een understatement om te zeggen dat hij heel belangrijk is geweest voor ons.”

Zie jij Derby promoveren?

  • Ik wel
  • Ik niet
110+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie