Slot uit kritiek op KNVB-besluit: “Best een beetje vreemd”

Foto: Slot uit kritiek op KNVB-besluit: “Best een beetje vreemd”

Arne Slot vindt nog steeds dat AZ een eerlijke kans op de koppositie is ontnomen. Ajax heeft het beste Champions League-ticket gekregen als koploper, maar de trainer van de Alkmaarders vindt dat niet terecht.

“Ik heb in de media gezien dat het nogal eens over AZ is gegaan”, reageert Slot tegenover FOX Sports. “Het is eigenlijk nooit over de inhoud gegaan. We kregen geen contact met de KNVB en zijn toen rechtstreeks naar de UEFA gegaan. Dáár is het vooral over gegaan, niet zozeer wáár we nou eigenlijk voor pleitten.”

De oefenmeester legt uit: “De KNVB heeft aangegeven dat ze dit seizoen niet naar de reglementen kijken, want die voorzien niet in het feit dat een seizoen na 25 of 26 wedstrijden wordt afgesloten. Dus: sorry Cambuur, sorry De Graafschap, jullie promoveren niet. En heel mooi voor jullie, ADO en RKC.”

“Dan zegt de UEFA: we willen dat jullie de Europese tickets verdelen en dat moet gebeuren op sportieve gronden. Nou, dat is de reden dat de KNVB keuzes heeft moeten maken. Mijn lezing: als je dan teruggrijpt naar de reglementen, dan is dat best een beetje vreemd”, aldus Slot.

“Als de KNVB had gezegd dat ze doelsaldo een betere sportieve grond dan onderling resultaat vinden, had ik het daar ook niet mee eens kunnen zijn, maar was het wel makkelijker te accepteren”, aldus Slot, die erop wijst dat Frankrijk dat wel heeft besloten. “Het is niet uitgesloten dat morgen iedereen roept dat ik complete onzin heb gesproken, maar dit is zoals ik het gezien heb de afgelopen weken.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
245+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie