Johan Derksen haalt schouders op: “Storm in een glas water”

Foto: Johan Derksen haalt schouders op: “Storm in een glas water”

Johan Derksen is de laatste dagen een veelbesproken man, nadat hij rapper Akwasi in het programma Veronica Inside vergeleek met Zwarte Piet. Verschillende sponsors trokken zich al terug van het programma, maar de analyticus maakt zich daarover geen zorgen. 

“Ach, die reclameblokken zijn toch al veel te lang”, reageerde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad op de rel. “Ik vond het trouwens nog niet eens zo’n heel slechte grap. Weet je, ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik.”

Over de sponsors maakt hij zich niet druk. “Dat is mijn afdeling niet. Dit is weer een storm in een glas water die wel overwaait. Morgen is er weer een andere rel. Dat gaat vaker zo. Dan beginnen mensen drie dagen na ons programma te gillen. En denken commerciële jongens van bedrijven: wij kunnen niet achterblijven, maar ach, ik ga daar niet over.”

Spijt van zijn opmerking heeft Derksen allerminst. “Ik rijd al 22 jaar na de uitzending naar huis en soms heb ik weleens het idee: dat had ik beter niet kunnen zeggen – maar ik vond dit grapje eigenlijk niet eens zo heel slecht. Voor mijn doen hè. Die Akwasi is voortdurend in het nieuws met zijn geschreeuw en gejammer. En toen daar die verklede Zwarte Piet in beeld kwam – die speelde met zijn leven – zei ik: ‘Weet je wel zeker dat het Akwasi niet is’. En ach, dat kun je een slechte grap vinden, maar dat zal me een zorg zijn.”

Heeft Derksen gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
1507+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie