Cambuur accepteert compensatie: “Maar geen reden tot vreugde”

Foto: Cambuur accepteert compensatie: “Maar geen reden tot vreugde”

Na FC Utrecht heeft ook SC Cambuur besloten om geen verdere stappen te nemen tegen de beslissingen die zijn genomen door de KNVB. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie richt zich nu volledig op het volgende seizoen, waarin het een nieuwe poging gaat doen om te promoveren.

Bij de algemene ledenvergadering van de KNVB stemde een meerderheid van de clubs voor het voorstel om Cambuur, De Graafschap, FC Utrecht, NAC en FC Volendam een financiële tegemoetkoming te geven. Voorwaarde hiervoor is wel dat er geen nieuwe juridische stappen worden ondernomen. Voor Cambuur is het een teken om de strijd verder te staken. 

“Dit is voor ons zeker geen reden tot vreugde en het is met een bloedend voetbalhart dat we akkoord zijn gegaan met deze tegemoetkoming”, zegt algemeen directeur Ard de Graaf op de clubwebsite. “Het gevoel van onrecht is nog steeds groot, maar het is niet in het belang van het Nederlandse voetbal en ook niet in het belang van onze club om door te blijven vechten als het perspectief juridisch gezien ongewis is. Dat zou onverantwoord zijn en daarmee zouden we het voorbestaan van onze club op het spel zetten. Daarbij moeten ook wij door de coronacrisis zien te komen.” 

De blik wordt gericht op de toekomst. “Hoe moeilijk ook, we zullen de knop moeten omzetten en ons met zijn allen vol moeten richten op sportieve revanche. Gezien de enorme loyaliteit van supporters en sponsoren in de afgelopen maanden hebben we hier alle vertrouwen in”, besluit De Graaf.

Is de compensatie terecht?

  • Ja, natuurlijk
  • Niet helemaal…
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie