Woedende Eljero Elia en Memphis Depay openen het vuur naar VI

Foto: Woedende Eljero Elia en Memphis Depay openen het vuur naar VI

De Black Live Matters-discussie is natuurlijk al een tijdje aan de gang, en kreeg deze week een nieuwe boost nadat Johan Derksen in Veronica Inside een ‘racistische grap’ maakte over rapper Akwasi. Derksen vroeg zich hardop af of de man die als zwarte piet naar een BLM-demonstratie ging ‘niet gewoon Akwasi was’.

Daarmee doelde ‘De Snor’ op de muzikant die tijdens het protest op de Dam aankondigde dat hij ‘iedere zwarte piet die hij tegen zou komen in zijn gezicht zou trappen’. “Akwasi, wat een lul is dat joh! Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel neem ik aan. Als mensen protesteren heb ik daar alle respect voor, maar ik zie op tv eigenlijk alleen maar gekkies. Schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen.”

Die teksten zijn voor voetballers Eljero Elia en Memphis Depay (die ook op de Dam was) genoeg om een nieuwe actie te starten. Zij richten zich per social media nu vooral op de sponsoren van Veronica Inside. Elia schrijft op Instagram: “OPROEP: Neem contact op met de onderstaande brands en stel ze kritische vragen over wat er met hun geld gemaakt wordt. Tag ze. Tweet ze. Bel ze. Slide met gestrekt been in hun DM’s!!!” De genoemde bedrijven zijn onder meer TOTO, Gamma en Albert Heijn.

“Things Will Change”, deelt Memphis , die de video in zijn Instagram Story plaatste, verder mede.”#DefundRacism. Laat adverteerders weten wat er met hun geld gebeurt.” Ook zangeres Anouk en theaterproducent Albert Verlinde keerden zich al tegen de uitspraken van Derksen. Laatstgenoemde reageerde op Shownieuws: “We hebben onlangs een bijeenkomst gehad met de cast van de musical Tina om hierover te praten. Ik ben echt geschrokken van die verhalen, wat mensen van kleur hun hele leven te horen krijgen en meemaken. Johan kan niet roepen dat hij tegen racisme is en vervolgens dit soort dingen zeggen..”

Dit bericht bekijken op Instagram

#DEFUNDRACISM OPROEP: Neem contact op met de onderstaande brands en stel ze kritische vragen over wat er met hun geld gemaakt wordt. Tag ze. Tweet ze. Bel ze. Slide met gestrekt been in hun DM’s!!! @toto @gamma_nl @kordaatpilsener @veet_deutschland @kvk_nl @venusgillettenl @albertheijn @zespri_kiwifruit_nederland @snsbank_nl

Een bericht gedeeld door ?????? ???? (@eljeroelia) op

Derksen ging hiermee inderdaad veel te ver

  • Eens
  • Oneens
2069+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie