Absolute horrorreeks Schalke 04 blijft voortduren

Schalke 04 is er woensdag voor de veertiende keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen is al sinds eind januari aan een dramatische reeks bezig. Ook bij Eintracht Frankfurt ging de geplaagde formatie van David Wagner onderuit.

Schalke had al voor de coronastop last van een enorme terugval, maar na de laatste zege werden dertien daaropvolgende Bundesliga-duels niet meer gewonnen. Daardoor zakte Schalke van de vijfde naar de negende plek. Frankfurt was woensdag een directe concurrent. Beide teams hielden nog een sprankje hoop op Europees voetbal, maar lijken het volgend seizoen zonder avontuur in de Europa League te moeten doen.

De thuisploeg, waar Bas Dost op de bank zat, kreeg kansen via Danny da Costa en Daichi Kamada. Laatstgenoemde schoot eerst naast en stuitte vervolgens op keeper Alexander Nübel. Na een klein half uur was het toch raak. Filip Kostic bediende in een counter Kamada, die op zijn beurt André Silva vond. De aanvaller kapte en schoot binnen voor 1-0. Schalke ontsnapte voor rust nog aan de 2-0 toen een schot van Kamada werd geblokt.

Vroeg in de tweede helft sloeg Frankfurt opnieuw toe. Uit een vrije trap van Kostic kopte David Abraham raak, maar Schalke bracht de spanning al snel terug. Weston McKennie zorgde met zijn hoofd voor 2-1 op aangeven van Alessandro Schöpf. Richting de slotfase zocht Schalke meer de aanval via Rabbi Matondo en Juan Miranda, maar zij kregen de bal er niet in. De bezoekers moesten vervolgens met tien man verder toen Can Bozdogan zijn tweede gele kaart kreeg. Dost viel acht minuten voor het einde nog in, maar er vielen geen goals meer.

Door de veertiende wedstrijd op rij zonder zege stond Schalke de negende plek af aan Frankfurt. Het verschil tussen de twee ploegen is nu twee punten. Schalke treft dit seizoen nog VfL Wolfsburg (thuis) en SC Freiburg (uit), terwijl Frankfurt te maken krijgt met 1. FC Köln (uit) en SC Paderborn (thuis).