‘Feyenoord kan 300 miljoen euro waard worden’

Foto: ‘Feyenoord kan 300 miljoen euro waard worden’

De Telegraaf onthulde eerder vanavond dat er drie investeerders zijn die er hard over nadenken om geld in Feyenoord te pompen. Een goed idee, aldus Rotterdammers en ‘beroemdheid’ in de zakenwereld Edwin van Leeuwen.

Ajax is qua marktwaarde (250 miljoen euro) de nummer 27 van de voetbalwereld, maar qua naamsbekendheid is de nummer één van de Eredivisie veel meer waard, aldus Van Leeuwen… “Dan is het gewoon een top-10 merk. Ajax heeft een bepaalde sexy uitstraling. Daarom denk ik dat Ajax bij een reële marktwaardering in werkelijkheid minstens 500 miljoen euro waard is.”

En Feyenoord? “Als ik grofweg de waarde van Feyenoord moet inschatten, met het huidige spelerspotentieel en in vergelijking met de club uit Amsterdam zou ik maximaal op 100 miljoen uitkomen. Puur even over de duim.”

Hij plaatst een kanttekening: “Aan de andere kant: als je kijkt naar de potentie van de club, de achterban en de mogelijkheid om sportief te stijgen als je een paar echt grote spelers toevoegt, weet je dat je met een investering van een slordige 100 miljoen euro een reële kans maakt om in de Champions League te komen. En met goed voetbalmanagement is dat zeker geen weggegooid geld, want spelers in een winning team worden als het goed is ook meer waard. Je komt dan in een positieve opwaartse flow. Met klein denken blijf je klein. En ook Feyenoord is een brand. Feyenoord heeft de potentie om binnen een aantal jaren 300 miljoen euro waard te worden. Met slimme financiële constructies kan de Amerikaanse investeerder hierdoor enorme rendementen en winsten behalen.”

Ben jij ook zo positief?

  • Ik wel
  • Ik niet
777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie