Real Madrid schiet uit startblokken en heeft aan één helft genoeg

Real Madrid is de coronabreak goed doorgekomen. Op zondagavond stond de ploeg van oefenmeester Zinédine Zidane tegenover Eibar en na één helft was die wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Toni Kroos maakte het openingsdoelpunt al in de derde minuut.

De Koninklijke schoot uit de startblokken op het eigen trainingscomplex, waar het duel gespeeld werd omdat het Estadio Santiago Bernabéu momenteel een grote renovatie krijgt. Kroos zorgde dus voor een vliegende start voor de Madrilenen: de Duitse middenvelder liet doelman Marko Dmitrovic kansloos met een heuse beauty.

Real hield niet op met aanvallen en na een half uurtje spelen lag de bal alweer in het netje. De van een enkelblessure teruggekeerde Eden Hazard legde de bal panklaar af op Sergio Ramos, die hem alleen nog in hoefde te tikken. Nog voor rust werd het ook 3-0, dit keer was het Marcelo die wel raad wist met een afvallende bal.

De tweede helft was dus eigenlijk voor spek en bonen en de grootmacht uit Madrid deed het na rust ook aanmerkelijk rustiger aan. Daarom kon Eibar nog een eretreffer maken: Pedro Bigas verschalkte Thibaut Courtois, al werd de bal onderweg ook nog wel aangeraakt.

Scoreverloop: 1-0 (3′) T. Kroos, 2-0 (30′) S. Ramos, 3-0 (37′) Marcelo, 3-1 (60′) P. Bigas