Bayern blijft op koers voor Duitse dubbel na nipte bekerzege

Foto: Bayern blijft op koers voor Duitse dubbel na nipte bekerzege

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wacht in de bekerfinale een helse klus: ze nemen het namelijk op tegen Bayern München. Der Rekordmeister had in de halve finale voor rust geen kind aan Eintracht Frankfurt, maar lieten de bezoekers in leven. Na de gelijkmaker bracht topschutter Robert Lewandowski, met behulp van de VAR, de grootmacht alsnog naar de eindstrijd. 

Het spel voor rust in de Allianz Arena had veel weg van een trainingspotje. Er was sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van Eintracht, dat zonder Bas Dost aantrad. Een kopbal van Thomas Müller werd nog van de lijn gehaald en Lewandowski kon net niet binnentikken voor een leeg doel, maar de 1-0 kwam er wel in het eerste kwartier. Ivan Perisic, de vervanger van de geblesseerde Serge Gnabry, kopte op aangeven van Müller al vallend binnen. Voor Müller betekende het al zijn 23ste (!) assist van het seizoen.

Na die treffer kreeg Bayern diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Kevin Trapp redde bij een poging van Lewandowski en vooral Kingsley Coman mocht het zich aanrekenen dat het niet al 2-0 werd. Hij faalde voor een leeg doel. Al richting het einde van de eerste helft verslapte Bayern, maar na rust was er van het ongenaakbare spel van voor rust niets meer over. Eintracht rook bloed en sloeg bij de eerste de beste échte kans ook direct toe. Invaller Danny Da Costa zag de bal na zeventig minuten precies goed voor zijn voeten vallen en rondde beheerst af: 1-1.

Voor Bayern bleek dat het signaal om weer even aan te zetten. Snel leidde dat tot de winnende goal. Lewandowski tekende simpel voor zijn 45ste Bayern-goal van dit seizoen na voorbereidend werk van Alphonso Davies en Joshua Kimmich. Aanvankelijk werd de 2-1 afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Davies, maar daar stak de VAR een stokje voor. Eintracht slaagde er vervolgens ook met invaller Dost niet meer in wat terug te doen.

Door de zege is Bayern op 4 juli in Berlijn de tegenstander van Leverkusen. Zo is Bayern nog volop in de race voor de dubbel, aangezien de titel de Beierse grootmacht ook al nauwelijks meer kan ontgaan. De bekerhouder kan in die eindstrijd bovendien al voor de twintigste keer de DFB Pokal in de wacht slepen.

Pakt Bayern de dubbel?

  • Ja, natuurlijk
  • Dat denk ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:46
4+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
32+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
56+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
117+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
62+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
77+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
125+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
128+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
203+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
193+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
508+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2169+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
795+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
190+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
83+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
647+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
747+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie