Atlético komt met bizar Champions League-voorstel: “Dan zijn wij de winnaar”

Foto: Atlético komt met bizar Champions League-voorstel: “Dan zijn wij de winnaar”

Deze maand nog trekken de meeste topcompetities in Europa zich weer op gang, maar het seizoen is nog lang niet voorbij. De UEFA heeft immers plannen om ook de Champions League nog af te werken. De resterende duels van de belangrijkste internationale clubcompetitie zouden plaatsvinden in augustus.

Om zeker te zijn dat het toernooi volledig afgespeeld kan worden, zal het allicht in een verkorte versie plaatsvinden. Zo zouden de plannen op tafel liggen om de halve finales (telkens in één wedstrijd) en finale in eendezelfde speelstad af te werken. In het laatste weekend van augustus moet de eindstrijd plaatsvinden. Maar zekerheid daarover bestaat er nog niet en concrete datums werden evenmin al vast gelegd. Bovendien is de kans reëel dat het toernooi toch niet zal kunnen doorgaan indien een tweede golf van het virus opduikt.

In dat geval zou Atlético Madrid de eindoverwinning claimen, zo liet preses Enrique Cerezo verstaan bij Onda Cero. Volgens hem heeft zijn club daar recht op omdat ze vlak voor de corona-uitbraak titelverdediger Liverpool uitschakelde. “We begrijpen dat de UEFA alles wil centraliseren, maar verder hebben we nog geen informatie. Er moet ook een scenario komen voor wanneer de wedstrijden niet kunnen door het coronavirus. In dat geval zou degene die de titelverdediger uitschakelde de winnaar moeten zijn”, klonk het opportunistisch.

Krankzinnig voorstel?

  • Ja, natuurlijk
  • Niet echt, denk ik
720+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie