Ajax slaat met vuist op tafel over Donny van de Beek

Foto: Ajax slaat met vuist op tafel over Donny van de Beek

In de uitzending van Studio Sport van gisteren bevestigde algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax dat er een aantal grootmachten in de markt zijn voor Donny van de Beek. De clubnamen van Real Madrid en Manchester United werden daarbij genoemd.

Een jaartje geleden bereikten de Amsterdammers al een akkoord met Real Madrid over een transfersom van 55 miljoen euro voor de middenvelder, maar De Koninklijke heeft de trekker nog altijd niet overgehaald. Daarom klopte United onlangs aan bij de Johan Cruijff ArenA, al rekenen de Red Devils wel op een coronakorting: zij hebben 40 miljoen euro over voor Van de Beek.

Die korting lijken de Engelsen echter op hun buik te kunnen schrijven. Van der Sar reageert namelijk: “We gaan geen uitverkoop houden voor de beste spelers die we hebben, we houden ze het liefst zelf. Van een crisis wordt altijd geprofiteerd en sommige clubs zullen in moeilijkheden komen en misschien een speler eerder moeten laten gaan of voor een lager bedrag. Maar ik denk dat wij in de gelukkige omstandigheid zijn dat we een sterk financieel beleid hebben gevoerd. Dat je niet per se hoeft te verkopen.”

Zaakwaarnemer Rob Jansen zet zijn vraagtekens bij grote transfers: “Je hebt te maken met de reacties van het publiek. Kan een club dan 100 miljoen gaan betalen? Is dat te verkopen? Nee, dat kan helemaal niet, dat is onverantwoord. Dit wordt echt een probleem. Een verkopende club kan zeggen: wij blijven bij ons standpunt, die speler is 50, 60 of 80 miljoen. Maar die kopende club, los van het feit of die kan betalen, moet bedenken of dat op dit moment te verantwoorden is.”

Goed standpunt van Ajax?

  • Ja
  • Nee
1831+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie