Ex-ploeggenoot Van Persie blikt terug: “Wij speelden toen veel mooier voetbal”

Foto: Ex-ploeggenoot Van Persie blikt terug: “Wij speelden toen veel mooier voetbal”

Ongeveer een decennium geleden kreeg het frivool spelende Arsenal vaak de complimenten, maar bleven de prijzen uit. Eén van de spelers van The Gunners toen, Denílson, stelt dat de Londenaren veel mooier voetbal speelde dan grote concurrent Manchester United. De trofeeën ging echter naar The Mancunians.

De Braziliaanse middenvelder droeg het shirt van Arsenal 153 keer, in de periode van 2006 en 2013. Hij speelde samen met onder meer Robin van Persie, Thierry Henry en Cesc Fàbregas. “Een van de dingen die mij het meeste pijn doet, is dat ik geen prijzen heb gewonnen met Arsenal. We bereikten tweemaal de bekerfinale en verloren beide keren. Manchester United was onze grootste rivaal, maar wij speelden veel mooier voetbal”, zegt Denílson in gesprek met The Guardian. Manchester United werd tussen 2006 en 2013 liefst vijf keer landskampioen en won één keer de Champions League.

“Mijn teamgenoten waren zó getalenteerd: Thierry Henry, Gilberto Silva, Jens Lehmann en Cesc Fàbregas. Arsenal speelde daadwerkelijk mooi voetbal. Ik begrijp nog steeds niet waarom we geen prijzen wonnen. Ik kan niet uitleggen waar het misging, gezien al het talent dat aanwezig was en het prachtige voetbal dat werd gespeeld”, spreekt hij zijn teleurstelling uit. Volgens Denílson is het onzin de prijzendroogte bij Arsenal in die periode op manager Arsène Wenger af te schuiven. “Zijn visie was de juiste. Als je iemand de schuld kon geven, dan waren het de spelers op het veld. Er werden fouten gemaakt die leidden tot tegendoelpunten. Arsène Wenger is een van de beste trainers onder wie ik gewerkt heb. Ik kan hem alleen maar danken voor wat hij heeft betekend voor mij.”

Wie vond jij destijds het sterkste team?

  • Arsenal
  • Manchester United
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie