Bayern-trein dendert ook in Leverkusen door, RB Leipzig verliest kostbare punten

Bayern München heeft alweer een grote stap gezet richting een nieuwe landstitel. Op het veld van Bayer Leverkusen, de nummer vijf in de stand, leek het even te struikelen, maar uiteindelijk stoomde de leider toch door naar een vlotte 2-4-zege. Het heeft zo een voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Dortmund, dat later nog in actie komt. Dat kan zijn voorsprong op RB Leipzig, de nummer drie in het klassement, vergroten.

Leipzig liet immers zeer dure punten liggen, want het raakte in eigen huis tegen rode lantaarn Paderborn niet verder dan een gelijkspel. Schick opende halfweg de eerste helft de score, maar na een rode kaart voor Upamecano moest Leipzig nog iets meer dan een helft met tien verder. Het leek met de schrik vrij te komen, maar slikte in blessuretijd nog de gelijkmaker van Strohdiek.

Bayern kende dan weer een omgekeerd scenario in Leverkusen. Het kwam vroeg verrassend op achterstand na een goal van Alario, maar won uiteindelijk vlot. Dankzij goals van Kingsley Coman, Leon Goretzka, Sergi Gnabry en Robert Lewandowski stoomde het door naar 1-4. In de slotminuut maakte de 17-jarige Florian Wirtz nog een eretreffer, waarmee hij de jongste doelpuntenmaker ooit werd in de Duitse competitie. Voor Lewandowksi betekende het alweer zijn dertigste Bundesliga-treffer dit seizoen. Thomas Müller gaf twee assists en kwam in totaal op twintig. Daarmee evenaarde hij het record van Kevin De Bruyne van vijf jaar geleden.