Stam slaat hard terug naar critici: “Maar dat durven ze niet”

Foto: Stam slaat hard terug naar critici: “Maar dat durven ze niet”

Jaap Stam stoort zich aan de kritiek na zijn interview in Trouw. De oud-international claimde een aandeel in het succes van Dick Advocaat bij Feyenoord, maar volgens hem ontbreekt de nuance.

“Ik heb alleen maar aangegeven dat het instapmoment makkelijker is als je op zestig procent kunt instappen dan wanneer je op nul instapt”, legt Stam uit aan RTV Oost. “Dat iedereen dan daar zijn mening over heeft, is typisch Nederlands. Dat is af en toe best een storende factor in Nederland. Iedereen denkt zijn mening te hebben. Ook de mensen die er absoluut helemaal geen verstand van hebben, willen toch een mening hebben.”

Stam had journalisten graag van uitleg voorzien. “Heel Nederland en ook de pers heeft mijn telefoonnummer. Als ze ergens last van hebben, kunnen ze me bellen en zeggen: Jaap, wat bedoel je hier nou mee? Maar dat durven ze niet. Ze gaan liever hun eigen oordeel geven, want ze vinden het leuker om in de pers weer wat te roepen. Het verkoopt weer kranten, dan kunnen mensen op social media weer hun mening geven. Het is allemaal een beetje kortzichtig en af en toe gaat het tot het kindse aan toe.”

Ook Advocaat zelf reageerde kritisch. “Ik ken Dick en ik weet hoe Dick in elkaar zit”, aldus Stam. “Dick is een fantastische man en een goede trainer. Hij heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. Dat hebben we ook al, ik weet niet hoe vaak, gezegd. Maar dat is niet interessant genoeg om over te praten.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie