Zorgen Klaassen en Werder nemen toe door nederlaag tegen Frankfurt

Werder Bremen heeft de kans om van de zeventiende plaats af te komen in de Bundesliga laten liggen. De ploeg met Davy Klaassen in de basis zag Eintracht Frankfurt na de openingsgoal van André Silva uitlopen naar een ruime overwinning.

Waar Klaassen vanaf de aftap mocht beginnen, moesten Bas Dost en Jonathan De Guzman toekijken vanaf de bank. De Nederlander van de thuisploeg speelde goed en was dreigend, maar doelman Kevin Trapp kon treffer van hem in de openingsfase net voorkomen. Vlak voor rust dacht de ex-Ajacied recht te hebben na hands van David Abraham. De bal leek ook op de stip te gaan, maar na inmenging van de VAR bleek het buitenspel voor Klaassen te zijn.

Frankfurt overleefde de kansen van Werder en sloeg na iets meer dan een uur zelf toe. Uit een prachtige voorzet van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic kopte André Silva raak. Voor Kostic, die tegenwoordig speelt als linkerwingback, was het alweer zijn elfde assist van het seizoen in de Bundesliga. Dost viel een kwartier voor het einde in en was nog belangrijk bij het uitdelen van de genadeklap. Na doorkoppen van de spits uit een corner tikte Stefan Ilsanker de bal van dichtbij binnen. Laatstgenoemde bepaalde in de negentigste minuut uit een vrije trap van De Guzman, die net was ingevallen, met een rake kopbal de eindstand op 0-3.

Frankfurt is nu nagenoeg veilig. Voor Werder zijn de problemen groot met nog vijf speelrondes te gaan. Zondag wacht voor de club van Klaassen een ontmoeting met het Wolfsburg van Wout Weghorst.

Zie jij Werder degradatie nog voorkomen?