Angeliño draagt steentje bij aan overwinning RB Leipzig

RB Leipzig heeft maandagavond geen fout gemaakt in de Duitse Bundesliga. Het elftal van Julian Nagelsmann boekte een 2-4 overwinning bij 1. FC Köln.

De start van RB Leipzig in Keulen verliep niet zoals gehoopt. Jhon Cordoba wist de thuisploeg zelfs op voorsprong te zetten, maar binnen een kwartier poetste RB Leipzig de achterstand weg via Patrik Schick. Laatstgenoemde kopte knap raak na een afgemeten voorzet van oud-PSV’er Angeliño.

Nog voor rust nam RB Leipzig de leiding via Christopher Nkunku. Timo Werner, wie anders, zorgde vijf minuten na rust zelfs voor een grotere marge. Via Anthony Modeste werd het nog wel even spannend, maar amper twee minuten later bepaalde Dani Olmo de eindstand op 2-4.

RB Leipzig komt met 58 punten op de derde plek in de Bundesliga, waardoor Bayer Leverkusen nu uit de topvier valt. Köln staat elfde.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Jhon Cordoba, 1-1 (20′) Patrik Schick, 1-2 (38′) Christopher Nkunku, 1-3 (50′) Timo Werner, 2-3 (55′) Anthony Modeste, 2-4 (57′) Dani Olmo