TRANSFERUURTJE: Drama voor Kökçu, Neres verrast

Foto: TRANSFERUURTJE: Drama voor Kökçu, Neres verrast

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Eigenlijk was de verwachting wel dat David Neres in de aankomende zomertransferwindow zou vertrekken bij Ajax. In het afgelopen seizoen raakte de buitenspeler echter geblesseerd en vermoedelijk ziet zijn toekomst er nu iets anders uit. Ergens in de afgelopen dagen kreeg zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci een belletje van AC Milan, dat informeerde naar zijn status. Volgens de Italiaanse media heeft de belangenbehartiger van Neres de Rossoneri echter met een kluitje in het riet gestuurd. De vleugelspits wil namelijk ook volgend seizoen nog in de Johan Cruijff ArenA spelen.

Orkun Kökcü dreigt een streep te moeten zetten door zijn droomtransfer naar Arsenal. De Londense club werd als topfavoriet aangemerkt, maar zou het financieel niet kunnen bolwerken, aldus Metro.

Een paar jaar geleden betaalde AS Roma 17,25 miljoen euro aan Ajax om met Justin Kluivert aan de slag te mogen gaan, maar de Italianen hebben de buitenspeler nu al weer op de transferlijst geplaatst. En ze lijken hem wel heel erg graag kwijt te willen. Volgens de Italiaanse roddelmedia zijn de Romeinen namelijk bereid om een miljoenenverlies te lijden op de Oranje-kandidaat. Bij een bod van 15 miljoen euro willen ze in ieder geval praten, en door de coronacrisis is het zelfs mogelijk dat hij voor 10 tot 12 miljoen euro verkocht wordt. Dat zou betekenen dat Roma een verlies van maximaal 7,25 miljoen euro voor zijn rekening neemt…

[b]Buitenland:[/b]

Door de coronacrisis gaan we vermoedelijk een opmerkelijke transferperiode tegemoet, waarin veel clubs de hand op de knip houden. Volgens het Engelse boulevardblad The Sun is Manchester United echter van plan om met miljoenen te strooien. Voetbal International schrijft op maandagochtend: “Manchester United wil volgens The Sun een dubbelslag slaan in de Bundesliga. Dat Jadon Sancho op het verlanglijstje staat van manager Ole Gunnar Solskjaer staat, was al bekend. Maar ook Kai Havertz moet naar Old Trafford komen.”

Het blad vervolgt: “Volgens de tabloid heeft United zelfs de beste papieren. Het wordt wel een hels karwei om de twee twintigjarige uitblinkers in te lijven. Dortmund vraagt alleen al minstens 100 miljoen euro voor Sancho en volgens Peter Bosz met ook Havertz een dergelijk bedrag opbrengen. United denkt de onderhandelingen echter te kunnen starten met een bod van 50 miljoen pond (zo’n 55 miljoen euro).”

Sandro Tonali speelt momenteel nog bij Serie A-laagvlieger Brescia, maar deze zomer gaat hij zo goed als zeker een droomtransfer naar een absolute topclub maken. De Europese grootmachten staan voor ‘de nieuwe Pirlo’ in de rij, maar hij zou zelf een duidelijke voorkeur hebben. Brescia-voorzitter Massimo Cellino vertelt in gesprek met Corriere dello Sport dat Tonali naar de Italiaanse top wil. “Hij gaat het liefst naar Inter of Juve”, weet Cellino. Volgens Corriere della Sera heeft Inter zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met Tonali.

Denk jij dat Neres blijft?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:46
49+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
92+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
33+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
226+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
58+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
59+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
302+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
138+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
142+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
448+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
47+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
87+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
30+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
100+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
96+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
48+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
186+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
37+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
145+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9722+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie