‘Ronaldo had wel kuren, maar niet zoveel als Romário’

Foto: ‘Ronaldo had wel kuren, maar niet zoveel als Romário’

Als oefenmeester van PSV werkte Dick Advocaat in de seizoenen 1994-1995 en 1995-1996 samen met een wereldster in wording in de Braziliaanse centrumspits Ronaldo. De Kleine Generaal kon het hartstikke goed vinden met de toen nog piepjonge aanvaller.

In gesprek met Voetbal International vertelt hij namelijk: “Ik vond Ronaldo een heel lieve, amicale jongen. Net achttien jaar, heel ver van huis, dat was niet altijd makkelijk voor hem. Dat klinkt vaderlijk, maar zo voelde ik me toen ook wel een beetje. Het is weleens voorgekomen dat Ronaldo na een uitwedstrijd zó moe was, dat hij in de bus naast me kwam zitten en met zijn hoofd op mijn schouder in slaap viel. Hij was verder heel open en had ook wel kuren, maar niet zoveel als Romário. Door zijn kwaliteiten vond iedereen Ronaldo ook aardig.”

Advocaat was echter óók de oorzaak van het vertrek van de Braziliaan: “Ja, zo heeft hij dat toen gezegd, hè. Ronaldo was in dat tweede jaar lange tijd geblesseerd. Wij deden het toen met René Eijkelkamp in de spits. Toen Ronaldo terugkwam, wilde hij starten in de bekerfinale tegen Sparta, maar dat kon ik niet maken. Daar was Ronaldo kwaad over.”

Hij stelt echter voorop: “Maar we hebben geen probleem gehad, hoor. Later toen hij bij Internazionale speelde, kwam hij langs op De Herdgang en heeft hij ook nog gewoon meegetraind. Ronaldo behoort zonder twijfel tot de beste spelers met wie ik heb gewerkt.”

Wie had de meeste kuren?

  • Ronaldo
  • Romário
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie