‘De Graafschap honderd procent zeker slachtoffer van complot’

Foto: ‘De Graafschap honderd procent zeker slachtoffer van complot’

Het zag er een aantal maanden geleden alleszins naar uit dat De Graafschap zou gaan promoveren naar de Eredivisie. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, want de Doetinchemmers moeten genoegen nemen met een extra jaartje Keuken Kampioen Divisie. Is er een vies spelletje gespeeld?

Zanger en De Graafschap-fan Bennie Jolink denkt van wel. In een interview met de Gelderlander vertelt hij: “Na de zege op Go Ahead Eagles (1-2 op 8 maart, red.) dacht ik: de promotie is bijna kat in het bakkie. Maar toen kwam de coronatijd, met alle narigheid van dien.”

Hij vervolgt: “Er bleken toen in Nederland te veel beslissingsbevoegde mensen te zijn die vinden dat er in Den Haag Eredivisie-voetbal gespeeld moet worden.” Omdat promotie en degradatie geschrapt werden, spelen ADO en RKC Waalwijk volgend seizoen nog op het hoogste niveau: “Iedereen zal het ontkennen, maar ik weet 100 procent zeker dat het zo gegaan is. Wat is anders de reden dat we niet promoveren? Ik heb zitten vloeken en tieren. Ja, ik was kwaad.”

Inmiddels kijkt Jolink al weer vooruit: “We moeten niet te veel zeuren en achterom kijken, we moeten vooruit”, stelt Jolink. ,,Sinds een week of twee ben ik positief gestemd: kom op, blik vooruit en plannen maken voor de toekomst. En niet alleen het beste ervan hopen, maar creatief zijn. Iedereen moet nagaan wat hij of zij persoonlijk kan doen om de club door deze tijd heen te helpen. De redding zal liggen in creativiteit, vindingrijkheid en originaliteit. Dat is de sleutel om deze problematiek op te lossen.”

De Graafschap slachtoffer van een complot?

  • Ja, dat denk ik ook
  • Nee…
470+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie