TRANSFERUURTJE: Blunder Dumfries, Feyenoord-transfer verpest

Foto: TRANSFERUURTJE: Blunder Dumfries, Feyenoord-transfer verpest

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord heeft zich nu tot drie keer toe gemeld bij het management van Bryan Linssen, maar het lijkt erop dat de aanvaller van Vitesse voor een andere optie kiest. Is de komst van Eljero Elia dan nog een mogelijkheid? De routinier is in de zomer transfervrij. Zijn contract bij het Turkse Istanbul Basaksehir loopt af en in De Kuip is hij hartstikke populair. Clubwatcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad stelt echter: “Nou, Elia heeft zich vorig seizoen aangeboden, hè? En toen was Sjaak Troost heel duidelijk, die zei: wij hoeven hem niet, we hebben geen belangstelling want we hebben betere spelers.” De journalist vervolgt: “Larsson is weg, Advocaat houdt wel van ervaren spelers en Haps is eigenlijk de enige linksbuiten die ze nog hebben. Je zou zeggen: dat zou een kandidaat moeten zijn, maar er is geen contact tussen Feyenoord en Elia. Eljero heeft wel heel vaak gezegd dat Feyenoord in zijn hart zit en dat hij graag terug zou willen komen. Maar in de afgelopen zomer is er wel iets geknapt, toen er voor camera’s werd gezegd dat ze hem eigenlijk helemaal niet zagen zitten…”

Denzel Dumfries heeft een goed seizoen achter de rug bij PSV en wordt begeerd door het Italiaanse AC Milan. Wim Kieft zou het echter niet slim vinden als de vleugelverdediger naar het San Siro-stadion transfereert. De Rossoneri zijn namelijk vooral een topclub in verval. In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-voetballer: “Jaren geleden werd AC Milan gezien als droomclub. Terecht, zie wat in Milaan is gepresteerd, welk beleid werd gevoerd, de gewonnen prijzen, wat voor voetbal die ploeg speelde onder anderen met het Nederlandse trio Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten en grote namen als Franco Baresi, Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, Carlo Ancelotti, Roberto Donadoni, Mauro Tassotti en Demetrio Albertini. Maar tegenwoordig? Een club in verval, met iedere keer een andere eigenaar, andere directeuren en andere trainers. Er gaat veel geld in om, maar het beleid bij AC Milan is om te huilen.”Ajax werd ongeveer een weekje geleden opeens in verband gebracht met Luis Abram van het Argentijnse Vélez Sarsfield. De Amsterdammers zouden zelfs een bod uitgebracht hebben van ongeveer 6 miljoen euro voor de handtekening van de Peruviaan. Het medium Pulso Sports claimt contact te hebben gehad met een bron binnen de Johan Cruijff ArenA, die het gerucht gelijk naar het rijk der fabelen wees: ‘We hebben Abram inderdaad een paar keer bekeken, maar zijn komst is op dit moment géén prioriteit.’ Dat is ook niet zo gek, want Ajax beschikt over een enorm aantal spelers die centraal achterin kunnen spelen. Daley Blind bijvoorbeeld, maar ook Joël Veltman, Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Kik Pierie, Perr Schuurs en Sven Botman, die in het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor sc Heerenveen, maar zich in de zomer mag laten zien aan oefenmeester Erik ten Hag.

Buitenland:

Martin Ödegaard werd voor aanvang van het huidige voetbalseizoen door Real Madrid uitgeleend aan Real Sociedad. In principe voor twee jaar, maar we weten inmiddels dat De Koninklijke kan besluiten om de aanvallende middenvelder eerder terug te halen. Het dagblad Sport schrijft vandaag dat oefenmeester Zinédine Zidane deze week een belangrijke beslissing te nemen heeft. De Fransman moet namelijk bij de clubleiding in het Estadio Santiago Bernabéu kenbaar maken of hij na de zomer wil beschikken over de diensten van Ödegaard. Bij Sociedad hoopt men natuurlijk van ganser harte dat hij blijft. Sportief directeur Roberto Olabe zegt: “Ik ben voorzichtig optimistisch. In de vorige zomer koos hij duidelijk voor ons, terwijl er eigenlijk al een overeenkomst met Bayer Leverkusen op tafel lag. En volgens mij heeft Martin het hartstikke naar zijn zin in het Estadio Anoeta. Dus ik heb vertrouwen dat hij weer voor ons kiest.”

Op maandag kwam presentator Jack van Gelder van Ziggo Sport op de proppen met een opvallend geruchtje. FC Barcelona zou Frenkie de Jong om advies hebben gevraagd, en de middenvelder zou André Onana, Donny van de Beek (beiden Ajax) en Matthijs de Ligt (Juventus) aangeraden hebben bij de clubleiding… Daar komt de televisiepersoonlijkheid nu echter op terug: “Ik heb inmiddels contact gehad met Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, en die zei dat het totale onzin is.” Jan van Halst vraagt waarom Van Gelder het bericht precies bracht: “Omdat ik het aanvankelijk geloofde. Maar ik werd gecorrigeerd. Dan ben ik zo groot, en daar zouden jullie een voorbeeld aan moeten nemen, om te zeggen dat ik verkeerd zat.”

Wat moet Ödegaard doen?

  • Nog een jaartje Sociedad
  • Teruggaan naar Real Madrid
409+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:30
8+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
18+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
28+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
316+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2244+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1599+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
774+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
32+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
379+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
52+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
138+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
194+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
3648+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
247+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
128+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
283+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
27+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
128+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
72+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
525+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie