‘Dumfries dreigt ongelooflijke transferblunder te maken’

Foto: ‘Dumfries dreigt ongelooflijke transferblunder te maken’

Denzel Dumfries heeft een goed seizoen achter de rug bij PSV en wordt begeerd door het Italiaanse AC Milan. Wim Kieft zou het echter niet slim vinden als de vleugelverdediger naar het San Siro-stadion transfereert. De Rossoneri zijn namelijk vooral een topclub in verval.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-voetballer: “Jaren geleden werd AC Milan gezien als droomclub. Terecht, zie wat in Milaan is gepresteerd, welk beleid werd gevoerd, de gewonnen prijzen, wat voor voetbal die ploeg speelde onder anderen met het Nederlandse trio Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten en grote namen als Franco Baresi, Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, Carlo Ancelotti, Roberto Donadoni, Mauro Tassotti en Demetrio Albertini. Maar tegenwoordig? Een club in verval, met iedere keer een andere eigenaar, andere directeuren en andere trainers. Er gaat veel geld in om, maar het beleid bij AC Milan is om te huilen.”

Kieft gaat verder: “Zelfs Zlatan Ibrahimovic heeft geprobeerd de club naar zijn hand te zetten, maar kreeg geen voet aan de grond. Hoewel de interesse van AC Milan iedereen zou vleien, moet PSV’er en international Denzel Dumfries zich niet in zo’n onzeker Italiaans avontuur storten. Het lijkt een mooie uitdaging voor hem, maar als Dumfries iets beter aan de bal wordt, dan kan hij naar een groter en beter geleide Europese topclub dan AC Milan.”

De televisiepersoonlijkheid blijkt flink onder de indruk te zijn van de back: “Dumfries ontwikkelt zich razendsnel bij PSV. Zijn aanvoerderschap leek niet zo’n goed idee omdat hij vooral met zichzelf bezig was tijdens wedstrijden. Eerlijk is eerlijk, het is goed hoe hij het aanvoerderschap heeft opgepakt en ingevuld in Eindhoven. Als woordvoerder en als speler. Met zijn power, fysiek en snelheid bezit hij kwaliteiten om centraal in de verdediging te spelen. Toch, als hij iets comfortabeler wordt aan de bal, kan Dumfries als rechtsachter direct mee bij veel Europese topclubs. Daar zitten ze verlegen om spelers van zijn kaliber. Met zo’n transfer logenstraft hij veel criticasters waarvan ik er ook één was.”

Dumfries naar Milan?

  • Een blunder
  • Géén blunder
1999+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie