“AZ-besluit was stiekeme streek en totaal verkeerde inschatting”

Foto: “AZ-besluit was stiekeme streek en totaal verkeerde inschatting”

Deze week werd bekend dat AZ achter de rug om van de clubs naar de UEFA is gestapt om het besluit van de KNVB aan te vechten. Hoewel De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen had gesnapt als de Alkmaarders kritiek hadden geleverd op het besluit, vindt hij dat de club dit openbaar had moeten doen.

“AZ had alle recht en tegenover het personeel en de achterban de plicht om het KNVB-besluit te toetsen. Directeur Robert Eenhoorn had dit met open vizier moeten doen. De gekozen handelwijze komt geniepig over, een stiekeme streek en getuige de beeldvorming een totaal verkeerde inschatting van de AZ-leiding”, stelt Driessen in zijn column.

“Met zoveel goodwill had iedereen een transparant bezwaar van AZ gesteund, maar met de gekozen overvaltactiek schoot de club lelijk in eigen voet. Zonde hoe het succesjaar ineens in de schaduw staat en AZ wordt weggezet als provincieclub en Calimero.”

Intussen wil de nummer twee van de Eredivisie nog altijd geen commentaar leveren. “Het getuigt niet van volwassenheid dat Eenhoorn zich al vier dagen schuilhoudt met als enig teken van leven dat AZ de mededeling doet geen mededelingen te doen. Zoiets voedt geruchten. Geef een plausibele verklaring of erken de foute handelwijze. Want AZ verdient na één faux pas niet de behandeling die het nu ten deel valt.”

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja, AZ heeft verkeerd gehandeld
  • Nee, AZ staat in zijn recht
609+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie