‘Anderlecht ziet toch af van definitieve transfer Luckassen’

Foto: ‘Anderlecht ziet toch af van definitieve transfer Luckassen’

Anderlecht hikt enorm aan tegen de prijs om de aankooptie in het contract van Derrick Luckassen te lichten. Volgens diverse media zal de club uit Brussel geen vijf miljoen voor de verdediger kunnen betalen. Het Laatste Nieuws weet dat de clubleiding er toch alles aan zal doen om dat voor elkaar te krijgen.

Om hem definitief over te nemen van PSV zou Anderlecht namelijk 5 miljoen euro moeten neertellen en dat zit er gezien de huidige omstandigheden niet in. Toch hoeven de Brusselaars zijn dossier nog niet volledig op te bergen. Volgens Eindhovens Dagblad is PSV immers bereid hem te laten gaan en beseft men dat de verdediger in deze tijden geen vijf miljoen euro meer zal opbrengen. De Nederlandse topclub wil nog steeds een bepaalde transfersom voor hem vangen, maar lijkt dus vrede te nemen met een iets lager bedrag.

Dat PSV bereid is om water bij de wijn te doen, biedt dus perspectieven voor Anderlecht en dat beseft de recordkampioen ook zelf. Volgens Het Laatste Nieuws is RSCA intern aan het bekijken of men Luckassen toch in het Lotto Park kan houden. PSV lijkt niet echt te staan springen om een nieuwe huurbeurt en dus zal er wel onderhandeld moeten worden over een betaalbare transfersom. Mogelijk kan die gedrukt worden met bepaalde bonussen en een percentage op de doorverkoopsom, maar die mogelijke gesprekken zijn dus nog niet opgestart.

UPDATE 22.50u

RSCA zou het dossier van Luckassen dus nog niet hebben opgegeven, al denkt men daar bij Ghanasoccernet anders over. Volgens het Ghanese medium zal Anderlecht geen poging doen om de verdediger definitief over te nemen. Door de coronacrisis zou de Belgische recordkampioen niet in staat zijn om aan de financiële voorwaarden te voldoen, ook al zou PSV akkoord gaan met iets minder dan vijf miljoen. Indien deze berichtgeving klopt, zal de club naar alle waarschijnlijkheid elders op zoek gaan naar een nieuwe verdediger.

Luckassen zal dan (tijdelijk) weer terugkeren naar zijn eigenlijk werkgever PSV. In een eerder stadium liet de oud-AZ’er weten daar eigenlijk geen trek in te hebben.

Gaat het Anderlecht alsnog lukken hem te strikken?

  • Ja, denk het wel
  • Dat denk ik niet
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie