Duitse titelstrijd lijkt beslist door puntenverlies RB Leipzig

Foto: Duitse titelstrijd lijkt beslist door puntenverlies RB Leipzig

RB Leipzig lijkt de Duitse titel definitief te kunnen vergeten. Op eigen veld kon er niet gewonnen worden van Hertha BSC, in een vermakelijk duel (2-2). De voorsprong op koploper Bayern München loopt zo op tot negen punten,de ploeg kon zo ook niet profiteren van missers van de concurrentie een dag eerder.

Leipzig ging het duel tegen Hertha in met de wetenschap dat het gelijk kon komen met Borussia Dortmund. Die Borussen verloren dinsdag, terwijl de nummer vier (Borussia Mönchengladbach) en vijf (Bayer Leverkusen) ook al niet wisten te winnen. De hoofdstedelingen kende een geweldige herstart van de Bundesliga door met 0-3 en 4-0 te zegevieren tegen Hoffenheim en Union Berlin. Daar kwam ook nog eens een vroege 0-1 voorsprong tegen Leipzig bovenop. 

Een kwartier na de openingstreffer kwam de thuisploeg langszij. Dat was te danken aan Lukas Klostermann, die de bal bij de eerste paal knap raak kopte na een corner van Christopher Nkunku. Hertha had geen verdedigers bij de palen staan en doelman Rune Jarstein kon enkel toekijken. De bezoekers kregen voor rust nog twee mogelijkheden op een nieuwe voorsprong, maar die kwam er niet meer. Hertha begon ook goed aan de tweede helft, maar een vroege goal bleef deze keer uit. Grote mogelijkheden waren er ook niet te noteren, terwijl Patrik Schick een mislukte poging tot een omhaal waagde. Vervolgens kreeg Leipzig een flinke tik toen Marcel Halstenberg voor een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor de thuisploeg verder moest met tien man.

Trainer Julian Nagelsmann voelde zich daarna genoodzaakt om invaller Angeliño een briefje mee te geven met tactische instructies. Toeval of niet, maar twee minuten later nam Leipzig de leiding. Hertha dacht er na een kans van de tegenstander uit te kunnen met een counter, maar raakte de bal kwijt. Via Timo Werner kreeg Schick de bal voor zijn voeten en de aanvaller haalde uit. Jarstein had de bal vast, maar kwam op de grond terecht en liet vervolgens weer los. Tot zijn eigen afgrijzen zag de doelman de bal over de lijn rollen.

Labbadia vond het na de 2-1 tijd voor actie en bracht Javairô Dilrosun en Krzysztof Piatek voor Vladimir Darida en Dodi Lukebakio. Piatek maakte met nog tien minuten te spelen de 2-2. Matheus Cunha ging over het been van Ademola Lookman en Dankert gaf een strafschop. De Poolse spits nam plaats achter de bal en schoot raak voor de gelijkmaker. 

Is de Duitse titelstrijd nu definitief beslist?

  • 100%!
  • Nog niet helemaal
49+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
24+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
16+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
16+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
188+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
77+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
135+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
51+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
73+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
415+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
180+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
271+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
713+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
164+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8608+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1930+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3244+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
542+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
956+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie