‘Ajax laat transferprijs zakken en heeft bijna akkoord met Milan’

Foto: ‘Ajax laat transferprijs zakken en heeft bijna akkoord met Milan’

Ajax raakt deze transferzomer mogelijk alle rechtsbacks kwijt. Het is bekend dat Joël Veltman en Sergiño Dest een transfer overwegen, maar ook Noussair Mazraoui kiest mogelijk voor de uitgang.

Volgens de Corriere dello Sport en Calciomercato is met name SS Lazio geïnteresseerd in de rechtsback van Ajax. Mazraoui beleefde een geweldig seizoen na zijn doorbraak, maar verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Dest. Ondanks de transferwens van zijn concurrent zou de Marokkaanse Ajacied een transfer overwegen. 

Verschillende Italiaanse clubs hebben Mazraoui op het oog. Lazio heeft naar verluidt de beste papieren. De Ajacied heeft een marktwaarde van zo’n tien miljoen euro, iets wat een redelijke prijs zou zijn in de ogen van de Romeinse club. 

Update 27/05 20.25u 

Noussair Mazraoui staat er goed op in Italië. Lazio heeft dus een oogje op de rechtsback van Ajax, maar volgens Thomas Rolfi van Milannews.it is de Marokkaans international al in onderhandeling met AC Milan en AS Roma. De journalist weet dat de Milanezen al zelfs bijna een akkoord hebben met de Amsterdammers over de transfersom van tien miljoen euro. Marc Overmars vroeg eerder nog dertien miljoen, maar heeft dat bedrag nu iets laten zakken. 

Dinsdag zou Mazraoui’s zaakwaarnemer Nakhli Mondial opnieuw contact hebben gehad met de Rossoneri, terwijl beide partijen elkaar enkele weken geleden ook al spraken. Die gesprekken gaan naar verluidt vooral over het salaris van de 22-jarige verdediger, die ook al middenvelder uit de voeten kan. Bij Ajax zou hij namelijk 500.000 euro per jaar verdienen, bij een overstap naar de Serie A moet dat minimaal verdubbelt worden. AS Roma is volgens de berichtgeving ook nog helemaal in de race. Donderdag reist het kamp van Mazraoui af naar Rome om te onderhandelen. De Italianen hoopten Rick Karsdorp in de deal te kunnen betrekken, maar dat ziet Ajax niet zitten.

Speelt Mazraoui komend seizoen in Italië?

  • Ja, lijkt me wel
  • Nah, denk het niet
1611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie