Duitse pers gaat los na ‘cryptisch’ interview Lucien Favre

Foto: Duitse pers gaat los na ‘cryptisch’ interview Lucien Favre

Borussia Dortmund kreeg gisteren de mogelijkheid om de Bundesliga wat spannender te maken, maar in het eigen Signal Iduna Park ging de topclub met 0-1 onderuit tegen Bayern München. Er wordt volop gespeculeerd over een mogelijk ontslag voor trainer Lucien Favre…

De Zwitser heeft namelijk een hoop criticasters die stellen dat BVB geen titel kan winnen met hem aan het roer. Voor de camera van Sky reageerde de coach na de topper: “Dat zegt men al maanden. Ik lees geen kranten, maar ik weet hoe dat gaat. Over een paar weken zal ik er iets over zeggen. Ik blijf rustig, vertrouw me maar.”

In de studio zei analyticus Lothar Matthäus vervolgens: “Ik dacht meteen: Favre gaat, Niko Kovac komt.” De oud-voetballer haalde het strijdplan van de huidige Dortmund-trainer onderuit: “Ik had de ploeg anders neergezet. Ik vind dat Favre zich heeft vercoacht. Als Sancho in de tweede helft kan spelen, dan kan hij ook vanaf het begin spelen en in de zestigste minuut worden gewisseld. Ik begrijp deze opstelling niet.”

Favre was het hier niet mee eens: “Dat is makkelijk gezegd na afloop van de wedstrijd. We hebben kunnen zien dat Emre Can een paar dagen nodig had. Hij heeft pas één keer met de groep meegetraind en heeft alleen in Wolfsburg gespeeld, toen Mats Hummels eruit moest. En ik ken Jadon. We moeten oppassen dat hij zich niet weer blesseert. Hij kan meer dan één helft spelen, maar negentig minuten wordt moeilijk.”

Gaat Favre weg?

  • Dat lijkt mij wel
  • Dat denk ik niet
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie