‘Irritatie in De Kuip: Feyenoord-gevaar om trainersnieuws’

Foto: ‘Irritatie in De Kuip: Feyenoord-gevaar om trainersnieuws’

In het aankomende seizoen staat Dick Advocaat nog voor de groep bij Feyenoord als oefenmeester, maar daarna neemt Dirk Kuyt de touwtjes in handen. Ook zijn assistenten zijn al bekend: Henrik Larsson, Alfons Groenendijk en John de Wolf.

Zaakwaarnemer Rob Jansen wil niet liegen en bevestigt dit in gesprek met het Algemeen Dagblad: “De toekomstplannen rond Dirk Kuyt zelf bij Feyenoord lagen al langer op straat. John de Wolf heeft recent bijgetekend en hij heeft dus een doorlopend contract. En de namen van Fons Groenendijk en Henrik Larsson zijn inderdaad ook gevallen in De Kuip.”

De bovengenoemde krant rept echter van een gevaar: “Als Kuyt zich ergens laat zien, gebeurt er iets en zeker nu duidelijk is dat hij medio 2021 de nieuwe trainer van Feyenoord zal zijn. Dat maakt dat er een reëel gevaar is dat er een Kuyt-schaduw over het komende seizoen komt te hangen, een seizoen dat nota bene pas over een paar maanden van start zal gaan. In het voetbal is er een wetmatigheid die luidt: als bekend is wie de opvolger van de huidige trainer is, doet dat ook iets met de autoriteit van die trainer. Zijn gezag neemt dan vaak zienderogen af.”

Voor Kuyt is het vooral zaak om op de achtergrond te blijven: “Dat zijn toekomstige assistenten in recordtempo bekend zijn, heeft ongetwijfeld al de nodige irritatie opgeleverd in De Kuip. En wat doen Feyenoord en Arnesen eigenlijk als Advocaat onverhoopt serieus meedoet om de landstitel komend seizoen? Wil hij dan nog een jaar door met een ongetwijfeld applaudisserend Legioen achter zich? De Hagenaar bleek toch al vaker wispelturig als het over zijn aangekondigde afscheid ging. Of betekent dit uitgelekte voornemen meteen dat er voor Advocaat straks geen weg meer terug is, hoe succesvol hij eventueel ook mag zijn?”

Inderdaad gevaarlijk?

  • Vind ik ook, ja
  • Vind ik niet
676+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie