‘Kuyt zorgt nu al voor groot Feyenoord-probleem’

Foto: ‘Kuyt zorgt nu al voor groot Feyenoord-probleem’

Feyenoord heeft de structuur voor de toekomst al uitgerold. Dick Advocaat zal het seizoen 2020-2021 leiden en daarna moet Dirk Kuyt het stokje overnemen in De Kuip, maar dat kan nog problemen opleveren.

Voetbal International noemt de vanzelfsprekendheid hiervan ‘opvallend’. “Dat hij trainer zou gaan worden, is al lang bekend en opgeschreven en niemand binnen Feyenoord die het tegensprak of er vraagtekens bij plaatste. Nu lekte maandagavond in Veronica Inside ook al zijn volledige staf uit. Toeval of niet, de beoogde assistenten Fons Groenendijk en Henke Larsson laten zich begeleiden door Rob Jansen.”

Jansen had een jaar geleden al een grote rol in de aanpak van Feyenoord, waaronder de riante salarisverlenging van Steven Berghuis. Het doorschuiven van Kuyt als opvolger van Advocaat moet de volgende stap worden. In de raad van commissarissen is daar nu al brede steun voor. “Directeur Mark Koevermans is door de RvC naar voren geschoven, hij zal zich er vermoedelijk ook niet tegen verzetten.”

Voor de Katwijker ligt de weg open, maar er is één probleem: “Dick Advocaat ís gewoon nog trainer en weet nu dat er al over zijn graf wordt geregeerd. Hij ís dus bezig aan zijn laatste jaar, dat hebben anderen voor hem beslist. Maar wat als hij net zo presteert als afgelopen seizoen? Moet hij dan alsnog het veld ruimen voor een trainer die even Onder-19 heeft getraind en er nu een jaartje tussenuit knijpt?”

Volgens VI is dat niet zo vanzelfsprekend. “Advocaat is zo ervaren dat hij ook wel weet dat er in de jungle niks vooruit te plannen valt, maar tegelijkertijd weet hij óók dat de geest van een nieuwe trainer de autoriteit van de zittende coach ongewild maar wel automatisch aantast. Wat er ook gebeurt, de schaduw van Dirk Kuijt zal boven de selectie van Feyenoord gaan hangen.”

Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
423+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie