Bayern München neemt voorschot op kampioenschap

Bayern München is erin geslaagd om een uitoverwinning op Borussia Dortmund te boeken. De koploper van de Bundesliga won met 0-1 en neemt daarmee een voorschot op het kampioenschap.

Borussia Dortmund begon indrukwekkend aan de wedstrijd, want in de eerste minuut hadden de Duitsers direct een grote kans. Superspits Haaland kwam alleen voor Neuer te staan, omspeelde de keeper en schoot op doel, maar Boateng stond voor het doel om de bal van de doellijn af te halen. Een paar minuten later leek Guerreiro alsnog de openingstreffer te maken, maar de arbiter floot voor buitenspel.

Wat volgde was een open wedstrijd waarin beide ploegen voldoende kansen creëerden om de wedstrijd open te breken. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak. Het was niet zomaar een doelpunt, want Kimmich schoot voor Bayern München werkelijk schitterend. De voetballer zag Bürki ver voor zijn doel staan en lobde de bal over de keeper heen: 0-1.

In de tweede helft moest Borussia Dortmund komen, wat direct voor gevaar zorgde voor het eigen doel. Tot driemaal toe was Bayern München echter ongelukkig in de eindpass. Aan de andere kant probeerde Borussia Dortmund verschillende keren gevaarlijk te zijn via Haaland, maar de spits kwam meerdere malen net te kort.

Twintig minuten voor tijd moest Haaland het veld verlaten, omdat hij niet meer fit genoeg was. Een aderlating voor de thuisploeg, die Giovanni Reyna op het veld zette. Tien minuten voor tijd leek Bayern München het duel definitief te beslissen, maar het raakte de paal. Een 0-1 overwinning is voor Bayern München echter genoeg om een voorsprong van zeven punten te nemen op zijn concurrentie.

Scoreverloop: 0-1 (42′) J. Kimmich

Was het een terechte overwinning van Bayern München?