Selectie Feyenoord doet loonoffer, begroting daalt enorm

Foto: Selectie Feyenoord doet loonoffer, begroting daalt enorm

Ook de spelersgroep van Feyenoord is officieel akkoord gegaan met een tijdelijke salarisverlaging. De technische staf en de directie hebben zich solidair verklaard om de club door deze crisis heen te loodsen, met als doel om andere personeelsleden zoveel mogelijk te beschermen.

Volgens Feyenoord is ‘de onderste staffel gematigd’, waar de bovenkant juist een trede erbij krijgt. “Hierdoor worden de laagste salarissen net iets minder gekort, maar leveren werknemers met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen juist nog eens extra in. Zo dragen de sterkste schouders nog nadrukkelijker de zwaarste lasten. Zoals het hoort”, aldus algemeen directeur Mark Koevermans op de clubwebsite.

Aanvoerder Steven Berghuis: “Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren, stond voor ons vanaf het eerste moment vast. De directie heeft ons helder uiteengezet hoe zwaar Feyenoord het op dit moment al heeft en komend seizoen nog krijgt. Voor de spelers was het niet meer dan logisch dat wij onze bijdrage zouden leveren om hier met elkaar doorheen te komen. Dat willen we bovendien niet alleen doen door salaris in te leveren.”

Ook wil de selectie Feyenoord op andere manieren tegemoet komen. Overigens verwacht Feyenoord de begroting met zo’n 25 miljoen euro (een derde) terug te moeten schroeven. Om die reden hoopt men dat fans en sponsoren massaal verlengen om de schade te beperken. Ruim driekwart van de ruim 16.000 supporters heeft al afgezien van compensatie.

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie