TRANSFERUURTJE: Feyenoord gebukt onder wanbeleid, Messi moet Ajacied niet

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord gebukt onder wanbeleid, Messi moet Ajacied niet

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Davy Klaassen staat momenteel onder contract bij Werder Bremen, maar dat vertoeft in de onderste regionen van de Bundesliga en stevent misschien wel af op degradatie. Een goed moment voor de middenvelder om terug te keren naar Amsterdam? Vader Gert-Jan Klaassen onthult in gesprek met de Volkskrant hoe de zaken ervoor staan: “Ikzelf zou er blij van worden. Ik ben Ajax-fan. Davy wil daar helemaal niet over nadenken nu, moet tweemaal per week aan de bak. Vanavond komt Borussia Mönchengladbach langs. Ook een ijzersterke ploeg.”

De Spaanse transferrubrieken draaien al weer op volle toeren en Sergiño Dest van Ajax voedde de geruchten over een transfer naar FC Barcelona onlangs door zich te laten filmen in een trainingspak van de Catalanen. Dat is Lionel Messi niet ontgaan. Althans, het medium Don Balón schrijft vandaag dat de Argentijnse superster niet onder de indruk is van de actie van de Amerikaanse vleugelverdediger. De website stelt dat de aanvaller geen teamgenoten wil die meer rumoer veroorzaken buiten het veld dan erbinnen… De Spanjaarden stellen: “Dit is een goed voorbeeld van iets wat Messi haat. Hij weet dat Sergiño jong is en dat dit een fout is die met zijn leeftijd te maken heeft, maar toch heeft hij Barça duidelijk gemaakt dat het geen goed plan is om iemand als Nélson Semedo te vervangen door een kind dat nog veel moet leren.”Het is geen geheim dat technisch directeur Frank Arnesen het moeilijk heeft in De Kuip bij Feyenoord. Hij moet afrekenen met de erfenis van zijn voorgangers Sjaak Troost en Martin van Geel en dat is een flinke klus. Het is maar de vraag of de Rotterdammers een succesvolle transferperiode kunnen beleven. Arnesen heeft een aantal targets, maar die zijn natuurlijk niet gek. Zij weten ook wel wat er verdient wordt in de selectie van Feyenoord. Clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International behandelt de vorige zomertransferwindow bij Veronica Inside: “Er werd met geld gesmeten. Iedereen kent het salaris van Liam Kelly (verhuurd aan Oxford United, red.): die hebben we één keer gezien, daarna nooit meer. Die verdient zes ton.” En dat gegeven breekt de Rotterdammers nu op: “Dat geldt nu als een soort minimumbedrag voor spelers die met Feyenoord gaan praten. Jeugdspelers die denken: als die Kelly zes ton verdient, gaan we met dat bedrag beginnen.”

Jeroen Zoet liet zijn gezicht gisteren weer zien op de training bij zijn werkgever PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad is het niet compleet uitgesloten dat de keeper na de zomer ‘gewoon’ weer onder de lat staat in het Philips Stadion. De krant bericht namelijk: “In 2019 kende Zoet een matige periode, die uiteindelijk tot een veelbesproken eind onder de lat leidde. Dat boek is gesloten en onder Roger Schmidt kan Zoet misschien wel een nieuwe start maken. Het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij vasthoudt aan Lars Unnerstall, al heeft de Duitser dit jaar in de PSV-goal regelmatig een prima indruk gemaakt. Zoet moest er bij FC Utrecht even inkomen, maar liet daarna een stijgende lijn zien en bereikte met de club zelfs de bekerfinale. De kans om zijn nationale erelijst compleet te maken, is hem door de coronacrisis echter ontnomen.” Een transfer behoort echter óók nog tot de mogelijkheden: “De club wil van een eventuele geïnteresseerde partij nog geld ontvangen voor Zoet, die een contract tot medio 2021 heeft. In het buitenland staat hij wel op een aantal lijsten met potentiële versterkingen, maar de tijd van knopen doorhakken moet bijna overal nog beginnen.”

Buitenland:

Het is alleszins de verwachting dat Leroy Sané in de aankomende transferperiode vertrekt bij Manchester City. Zijn toekomst ligt vermoedelijk in de Allianz Arena bij Bayern München en de Citizens hebben volgens de laatste geluiden uit Engeland al een vervanger geïdentificeerd. Voetbal International schrijft in ieder geval op dinsdag: “Manchester City heeft een oogje laten vallen op Leon Bailey (22) als mogelijke opvolger van Leroy Sané, die op weg is naar Bayern München. Volgens onder meer Mirror wordt de aanvaller van Bayer Leverkusen al langer in de gaten gehouden door de Citizens, die in de strijd om de international van Jamaica een streepje voor hebben op andere gegadigden als onder andere Arsenal.”

Zie jij Klaassen terugkeren?

  • Ja
  • Nee
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
75+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
37+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
27+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
249+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
99+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
163+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
64+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
90+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
469+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
199+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
296+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
865+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
169+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8623+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1967+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3287+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
611+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
976+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie