“Maar dat we nu naar het púre voetbal kijken? Kom nou toch”

Foto: “Maar dat we nu naar het púre voetbal kijken? Kom nou toch”

Wat we nu in de Bundesliga zien, is vermoedelijk het voorland van wat ook de Eredivisie te wachten staat: er zal misschien wel het gehele volgende seizoen voor lege tribunes gespeeld worden. Maar maakt dat het voetbal niet alleen maar nog puurder?

Journalist Daniël Dwarswaard van het Algemeen Dagblad is het daar absoluut niet mee eens. Hij stelt: “Kom nou toch. Het púre voetbal is dit juist niet. Het púre profvoetbal gaat om presteren onder de moeilijkste omstandigheden. Danny Blind zei het zaterdag in deze krant nog treffend. Hij blikte terug op de Champions League-zege van Ajax 25 jaar geleden. Dat Ajax toen geweldig voetbalde weet iedereen wel. Maar pas na een zege in Athene in de poulefase tegen AEK dacht Blind: hé, dit kan wel eens een bijzonder jaar worden. Waarom? Omdat Ajax zich die avond niet van de wijs liet brengen door het gegil van al die Grieken op de oude, steile tribunes. De aanstekers die door de lucht vlogen, zagen ze bij wijze van spreken niet eens.”

De journalist vervolgt zijn relaas: “Dát onderscheidt profvoetballers juist van al die andere mensen op deze planeet die ook zo geweldig kunnen voetballen. Je moet het ook kunnen als 80.000 fans van de tegenstander je uitfluiten als je een strafschop neemt. Andersom geldt het ook: je moet het óók kunnen als 80.000 fans van je verwachten dat je die strafschop wel even maakt.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
22+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie