TRANSFERUURTJE: Met Tagliafico, Kökcü, Malen, Traoré én De Jong

Foto: TRANSFERUURTJE: Met Tagliafico, Kökcü, Malen, Traoré én De Jong

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax beschikt over een paar spelers die in de aankomende transferwindow graag elders willen kijken, onder wie bijvoorbeeld André Onana, Donny van de Beek, Sergiño Dest, maar ook Nicolás Tagliafico. De coronacrisis maakt dit echter lastig. Volgens de Spaanse krant AS hebben Tagliafico en zijn management inmiddels om de tafel gezeten met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Daarbij zouden de beide partijen de afspraak hebben gemaakt dat de linksback mag vertrekken als er een bod van minimaal 25 miljoen euro binnenkomt. Dat kunnen we best opvallend noemen, omdat de huidige transferwaarde van de Argentijn geschat wordt op 28 miljoen euro. Vóór de coronacrisis was dit zelfs nog 35 miljoen euro en dus kunnen we wel stellen dat de linksback met een fikse korting op te pikken is.

Iedereen weet wel hoe de zaken ervoor staan met betrekking tot het coronavirus: veel clubs moeten op hun financiën letten en dus krijgen we vermoedelijk te maken met een rustige transferzomer. Althans, dat wás de verwachting. Het Spaanse medium Estadio Deportivo wil hier namelijk helemaal niks van weten: men voorspelt een heuse biedingsoorlog bij De Kuip. Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Orkun Kökcü al twee keer ‘nee’ heeft gezegd tegen een contractvoorstel van Feyenoord en dus lijkt de talentvolle middenvelder te gaan vertrekken. Het lijstje met aanbidders is lang, want Chelsea, Arsenal, Real Betis, Sevilla, Atalanta Bergamo en AS Roma zouden hem op willen pikken. En daar kan technisch directeur Frank Arnesen van de Rotterdammers natuurlijk gebruik van maken. Er is al een paar keer een streefbedrag genoemd, namelijk 25 miljoen euro, maar het is onbekend of dit ook het plafond is.PSV staat natuurlijk niet te springen om Donyell Malen te laten gaan, maar er is wél wat interesse voor de jonge aanvaller van de Eindhovenaren. La Gazzetta dello Sport schrijft dat er een robbertje wordt geknokt om de handtekening van de international van het Nederlands elftal. De roze sportkrant stelt namelijk dat de spits een belangrijk transferdoelwit is voor zowel Juventus als AC Milan. Malen laat zich vertegenwoordigen door zaakwaarnemer Mino Raiola, en dat is een graag geziene gast in het Allianz Stadium én het San Siro. De Oude Dame en de Rossoneri hopen dat de roemruchte spelersmakelaar van plan is om zijn cliënt in de Serie A te stallen. Een tijdje geleden konden we lezen dat PSV liefst 60 miljoen euro wilde hebben voor zijn sterkhouder, maar het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat de coronacrisis hier iets aan veranderd heeft. In het Philips Stadion wordt men namelijk flink geraakt door de crisis en als het gehele volgende seizoen achter gesloten deuren afgewerkt moet worden wordt de situatie in de lichtstad van Nederland alleen maar schrijnender.

Buitenland:

De coronacrisis komt bijzonder hard aan bij FC Barcelona en volgens het dagblad Marca hebben de Catalanen daarom een bizarre transferbeslissing genomen: vrijwel de gehele selectie van oefenmeester Quique Setién zou te koop staan. De sportkrant meldt vandaag dat maar zes spelers van de nummer één van de Primera División hun plekje zeker zijn: Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Lionel Messi en Ansu Fati. Voor elke andere voetballer geldt dat een verkoop bespreekbaar is als dit de topclub wat geld op kan leveren. En het is geen verrassing dat het daarom behoorlijk onrustig is binnen de selectie van Barça: het rommelt flink op La Masia, het trainingscomplex van de grootmacht. Centrumverdediger Clément Lenglet uit zijn zorgen: “Ik hoop dat ik nog bij Barcelona speel volgend jaar, het hangt af van de transferperiode. Niemand weet wat er gaat gebeuren in deze speciale periode, maar ik hoop te blijven.” Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Neto, Jean-Clair Todibo, Ousmane Dembélé, Moussa Wagué en Júnior Firpo hebben te horen gekregen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Adama Traoré werd opgeleid door FC Barcelona, maar kon het niet bolwerken in het Camp Nou-stadion en transfereerde naar Middlesbrough. In het hier en nu doet hij het al een tijdje geweldig bij Wolverhampton Wanderers en misschien zit er binnenkort wel een nieuwe toptransfer voor hem aan te komen. Volgens verschillende Engelse media staat de naam van de pijlsnelle buitenspeler namelijk boven aan het verlanglijstje van Liverpool. Naar verluidt ziet oefenmeester Jürgen Klopp in Traoré iemand die het huidige aanvalstrio (Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino) uitstekend aan kan vullen en zou hij zijn komst dan ook met gejuich begroeten. Wolverhampton Wanderers doet echter behoorlijk moeilijk. Het contract van de vleugelspits bij de Wolves loopt nog door tot medio 2023 en dus kunnen de hoge heren in het Molineux Stadium voor hem vragen wat ze willen. Dit zouden ze dan ook niet nalaten, want de vraagprijs zou liggen op liefst 66 miljoen euro.

Verwacht jij dat Tagliafico vertrekt?

  • Ik wel
  • Ik niet
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie