TRANSFERUURTJE: Tagliafico-probleem, Feyenoord geeft update

Foto: TRANSFERUURTJE: Tagliafico-probleem, Feyenoord geeft update

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord heeft nog niet echt veel succes op de transfermarkt. Hij wilde Bryan Linssen bijvoorbeeld naar De Kuip halen, maar de linksvoor was niet zo blij met het loonvoorstel van de Rotterdammers en zei ‘nee’. In een interview met het Algemeen Dagblad reageert de Deen: “We zijn er nog steeds heilig van overtuigd dat er straks een prima Feyenoord staat als de competitie weer begint. Het is duidelijk dat er geen geld is om spelers te kopen, zoals bij zoveel clubs het geval is. We misten Bryan Linssen, maar oké, dat kan gebeuren.” Hij legt vervolgens uit: “We hebben Bryan een prima aanbieding gedaan, maar hij kon elders gewoon veel meer verdienen. Ik neem hem niets kwalijk, we wilden hem echt graag vastleggen. Maar het is niet zo dat als wij een speler een aanbieding doen en hij tekent niet meteen, dat we er dan nog een forse smak geld bij kunnen leggen.” 

Leroy Fer en Eric Botteghin hebben nog niet bijgetekend, moeten zij zich zorgen maken? “Nee hoor, de gesprekken met die spelers over een nieuw contract lopen en ook nog eens in een heel goede sfeer. Ik ben positief. Ik heb zeker niet het idee dat het onmogelijk is om daar uit te komen.” Edgar Ié is een optie om opnieuw te huren, en Oguzhan Özyakup is dat misschien ook wel… “Bij Ié zijn we afhankelijk van Trabzonspor. Als die club hem wil verkopen, wordt het moeilijk en haken wij af. Als hij nog een jaar mag worden verhuurd, moeten we kijken of dat mogelijk is voor ons. Bij Özyakup ligt dat misschien lastiger. Een prima jongen en een prima speler, maar Besiktas bepaalt. En de vraag is of wij hem weer kunnen betalen zoals dat in de winterstop lukte, mocht dat überhaupt aan de orde zijn.”

Door de coronacrisis krijgt de transfermarkt dan wel een ander gezicht, er zijn nog steeds verschillende spelers die Ajax willen verlaten. Nicolás Tagliafico is daar één van en vermoedelijk moet directeur voetbalzaken Marc Overmars genoegen nemen met een kleiner bedrag voor de Argentijn. Volgens het medium Mirror is Arsenal concreet geïnteresseerd in een samenwerking met de linksback, maar naar verluidt willen de Gunners maximaal 22 miljoen euro betalen voor hun target. De transferwaarde van Tagliafico wordt echter geschat op 28 miljoen euro en vóór de coronacrisis was dit zelfs 35 miljoen euro. Een jaartje geleden verlengde de vleugelverdediger zijn contract in de Johan Cruijff ArenA, en daarbij werd de afspraak gemaakt dat hij deze zomer voor een marktconform bedrag zou mogen vertrekken. Maar dat is precies waar de schoen wringt. De bovengenoemde bron weet namelijk dat hij per se naar het Emirates Stadium wil verhuizen. Maar Arsenal wil dus niet zo heel diep in de buidel tasten. Neemt Ajax genoegen met 22 miljoen euro, dan is dat naar schatting 13 miljoen euro minder dan de prijs die Overmars aanvankelijk in gedachten had…

Jeffrey Bruma staat nog altijd onder contract bij VfL Wolfsburg, al wordt hij momenteel uitgeleend aan FSV Mainz. De toekomst van de verdediger is echter onzeker, omdat zijn contract nog maar een jaartje doorloopt. Misschien is een terugkeer naar PSV een mogelijkheid? In gesprek met PSV TV reageert de stopper: “Als die kans ooit weer voorbijkomt en alle partijen kunnen daarbij iets bereiken, dan is het zeker een heel mooie optie. Maar zou ik dan zeker over nadenken. Ik ben nu 28 en heb bij Wolfsburg nog een contract voor één jaar. We moeten nu even kijken wat er gaat gebeuren. Vooral met die coronacrisis is het de vraag of clubs het durven om spelers aan te trekken.”

Buitenland:

Jasper Cillessen transfereerde een jaartje geleden van FC Barcelona naar Valencia, maar in de sinaasappelstad van Spanje is men niet zo blij met zijn prestaties. Er moet een nieuwe doelman komen en de keuze lijkt gevallen te zijn op een oude bekende… Voetbal International schrijft namelijk op de zaterdagochtend: “Valencia heeft plannen om Neto deze zomer terug te halen naar Estadio Mestalla. De huidige reserve van Barcelona moet weer de eerste doelman worden bij de Spaanse subtopper, meldt Sport. Neto heeft zelf zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Valencia. De dertigjarige Braziliaan wil na zijn periode op de bank bij Barça weer speeltijd. Vorige zomer vertrok hij bij Valencia, mede door een confrontatie met de inmiddels vertrokken coach Marcelino. Bij de deal tussen Barcelona en Valencia bewandelde Cillessen toen de omgekeerde weg.”

Verwacht jij dat Tagliafico moeilijk gaat doen?

  • Ik wel
  • Ik niet
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
61+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
58+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
573+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
346+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
371+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
359+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
39+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
124+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
434+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
650+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
277+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
642+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
408+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1524+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie