“Trieste gedachte dat dat zulke gevolgen heeft gehad”

Foto: “Trieste gedachte dat dat zulke gevolgen heeft gehad”

Marten de Roon vindt het een nare gedachte dat de wedstrijd tussen Atalanta en Valencia waarschijnlijk mede voor de vele besmettingen en overledenen in zijn stad heeft gezorgd. Dat vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De Nederlander weet goed wat het voetbal voor de mensen in Bergamo betekent. “Van de 300.000 inwoners in deze provincie zijn er 250.000 fan van Atalanta. Dat zit heel diep. Dat maakt het ook zo onwerkelijk dat onze wedstrijd tegen Valencia, op 19 februari in San Siro, mogelijk de verspreiding van het virus heeft versneld. Dat onze prestatie – een historische 4-1 overwinning – wellicht ook een keerzijde heeft gehad.”

De toeschouwers in het stadion zouden volgens deskundigen voor een snelle verspreiding hebben gezorgd. “Niet alleen in het stadion zelf, maar ook in Bergamo en omgeving”, reageert De Roon. “De mensen hier kijken graag samen naar Atalanta, gaan gezellig bij elkaar op bezoek. De mensen hebben die overwinning echt met elkaar gevierd. Een gekke, trieste gedachte dat dat zulke gevolgen heeft gehad.”

Nu het aantal coronagevallen naar beneden gaat, denkt de Serie A langzaamaan aan een hervatting. Daar is niet iedereen het mee eens. “Het is ook heel dubbel, logisch dat mensen heel verschillend reageren. Als voetballer wil je tegelijk graag spelen natuurlijk. De eerste dagen dat we het veld weer op mochten, voelde echt heerlijk. Als sporter ben je het totaal niet gewend om stil te zitten – en al helemaal niet voor zo’n lange periode.”

Moet de Serie A weer doorgaan?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
21+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie