Aan Ajax en PSV gelinkte aanvaller geeft duidelijk signaal af: ‘Het is tijd’

Foto: Aan Ajax en PSV gelinkte aanvaller geeft duidelijk signaal af: ‘Het is tijd’

Alleen het gemaakte aantal uitdoelpunten houdt Jonathan David dit seizoen van de Belgische Gouden Stier, want met achttien doelpunten heeft de Canadees even vaak gescoord als topschutter Dieumerci Mbokani. Met ook nog eens zeven assists achter zijn naam kan de nog altijd pas twintigjarige aanvaller in zijn tweede seizoen bij de profs indrukwekkende statistieken voorleggen.

Daarmee heeft David heel wat buitenlandse interesse gewekt en de verwachting is dan ook dat hij deze zomer AA Gent zal verlaten. Dat bevestigt David nu ook nog zelf eens. “Ik had nooit gedacht dat grote clubs al zo snel geïnteresseerd zouden zijn. Het is overweldigend, maar ik denk wel dat ik klaar ben om de volgende stap te zetten”, vertelt hij immers aan Sky Sports.

“Het is tijd voor mij om te vertrekken, naar een ploeg waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen en mijn potentieel volledig kan realiseren. De Bundesliga zou op dit moment het beste bij me passen. Qua tempo en duels is het daar gelijkaardig aan België, maar uiteraard is er in Duitsland meer kwaliteit en is de concurrentie scherper.”

De marktwaarde van David wordt door Transfermarkt op 22,5 miljoen euro geschat en Gent hoopt met zijn verkoop meer dan 25 miljoen te vangen. Ajax en PSV werden al gelinkt aan de aanvaller, maar hij lijkt zelf de voorkeur te geven aan een topcompetitie.

Goede speler?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
645+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie