TRANSFERUURTJE: Ajax dankt Overmars, Feyenoord hoort ‘nee’

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax dankt Overmars, Feyenoord hoort ‘nee’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is geen geheim dat Nicolás Tagliafico, André Onana, Donny van de Beek en Sergiño Dest eigenlijk het liefst willen vertrekken bij Ajax. Het zou echter óók helemaal niet vreemd zijn als al deze voetballers na de zomer nog in de Johan Cruijff ArenA spelen. Gebeurt dit, dan hebben de Amsterdammers dit te danken aan directeur voetbalzaken Marc Overmars. Die heeft de contracten van de desbetreffende Ajacieden namelijk dichtgetimmerd. Journalist Freek Jansen van het Algemeen Dagblad zegt tegen Ajax Showtime: “Op dat vlak heeft Overmars het contractueel heel goed gedaan, omdat de contracten van de spelers lang doorlopen. Je hoeft ze dus niet nu te verkopen, omdat ze volgend jaar anders gratis weglopen.”

Sparta Rotterdam heeft al een nieuwe speler voor het volgende voetbalseizoen binnen. Marouane Afaker maakt namelijk de overstap naar Het Kasteel, zo laat zijn werkgever VV Katwijk weten via de officiële kanalen. De Tweede Divisie-club schrijft op zijn website: “Marouane Afaker gaat VV Katwijk – na een succesvol seizoen – alweer verlaten. Afaker zal bij Sparta Rotterdam een doorstart gaan maken in het betaalde voetbal. Eerder kwam Marouane al uit voor de jeugdopleiding van SBV Excelsior uit Rotterdam. Ook Lorenzo van Slimming zal volgend seizoen VV Katwijk verlaten.” Katwijk vervolgt: “De 21-jarige Marouane kwam vorige zomer over van Excelsior Maassluis, waar hij één seizoen speelde na zijn vertrek bij SBV Excelsior. Bij VV Katwijk ontwikkelde Marouane zich het afgelopen seizoen verder door. Als linksbuiten of als aanvallende middenvelder scoorde hij acht goals in de Tweede Divisie. Ook was hij regelmatig betrokken bij andere gescoorde goals.”We weten al een tijdje dat oefenmeester Dick Advocaat van Feyenoord wel heil ziet in een samenwerking met Jeremain Lens van Besiktas. De Turken willen ook best zakendoen, maar de aanvaller blijkt helemaal geen zin te hebben in een verhuizing naar Rotterdam, aldus Fotomac. En dat heeft enkel en alleen met geld te maken. In de Vodafone Arena verdient de oud-speler van PSV en AZ namelijk 2,2 miljoen euro op jaarbasis, en de nummer drie van de Eredivisie kan hem dat gewoonweg niet betalen. Feyenoord wordt behoorlijk hard geraakt door de coronacrisis en moet hier en daar wat beknibbelen, maar ook in een situatie zonder het virus was het loon van Lens een brug te ver geweest voor de Rotterdammers.

Buitenland:

Het Spaanse dagblad Sport onthulde een paar dagen geleden dat Juventus bij FC Barcelona navraag heeft gedaan naar de status van Frenkie de Jong. De Oude Dame heeft echter een heel erg duidelijk antwoord gekregen van de Catalanen. In een eerder stadium konden we al lezen dat de middenvelder één van de drie spelers is die oefenmeester Quique Setién onder geen beding wil laten gaan. Barça heeft daad bij woord gevoegd, want toen de naam van de international van het Nederlands elftal ter sprake kwam, wees technisch directeur Éric Abidal naar de transferclausule in diens contract. De Jong mag dus alleen vertrekken als de nummer één van de Serie A liefst 400 miljoen euro op tafel legt. En dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

Timo Werner wordt nu al heel erg lang in verband gebracht met een vertrek bij RB Leipzig en in een wereld zonder het coronavirus had hij zich ook wel op kunnen maken voor een mooie transfer. Nu is de situatie van de spits echter behoorlijk onduidelijk, al wordt Liverpool nog vaak genoemd als bestemming. Voetbal International schrijft op zaterdagmorgen: “Timo Werner heeft voor zijn toekomst maar één club in zijn hoofd en dat is Liverpool. Mochten de Reds in de aankomende zomer niet concreet worden voor de spits, dan wil hij bij RB Leipzig blijven, zo heeft The Athletic begrepen. Werner (24) wordt ook genoemd bij Manchester United en bij Barcelona, maar heeft Liverpool al in zijn hart gesloten.”

Levert Overmars goed werk af bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
57+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
57+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
572+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
332+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
364+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
355+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
431+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
649+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
270+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
407+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1522+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie