Rechter: géén promotie voor Cambuur en De Graafschap

Foto: Rechter: géén promotie voor Cambuur en De Graafschap

Het is SC Cambuur en De Graafschap niet gelukt om het besluit van de KNVB terug te draaien. Voorzieningenrechter Hans Zuurmond vindt dat het bestuur betaald voetbal bevoegd is om géén promotie-degradatie toe te passen.

Volgens de rechter is er van een normaal seizoen geen sprake. “Je kunt niet spreken van een regulier seizoen.” Om die reden mag het bestuur betaald voetbal een beslissing nemen. De rechter gaf toe dat deze óók in het voordeel van de Keuken Kampioen Divisie-clubs uitgelegd had kunnen worden, maar de beslissing blijft dus staan.

Voetbal International schrijft: “Tijdens het kort geding pleitte Dolf Segaar, de advocaat van SC Cambuur en De Graafschap, onder meer voor een Eredivisie met twintig clubs. Volgens de KNVB was dit geen optie. Bij de zitting ging het ook uitgebreid over de raadpleging die de KNVB hield. Zestien clubs waren voor promotie/degradatie, negen zagen dit niet zitten en er waren negen onthoudingen.”

“Vorige week al onthulde SC Cambuur een Plan-B, in het geval van een negatieve uitspraak. De club uit Leeuwarden hoopt dat een ledenvergadering uitkomst biedt. Mocht het zover komen, dan zouden de clubs daar het besluit vanuit Zeist kunnen verwerpen en voor een nieuw plan kunnen gaan”, aldus VI.

De ‘KKD-top’ kan nog wel in beroep via het gerechtshof, maar de kans van slagen lijkt gering. Ook hoeft de Algemene Ledenvergadering niet naar voren te worden gehaald.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
850+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie