‘Achtervolger AZ wil Ajax alsnog forse dreun uitdelen’

Foto: ‘Achtervolger AZ wil Ajax alsnog forse dreun uitdelen’

Onder normale omstandigheden zou zondag de laatste reguliere speelronde van de Eredivisie zijn afgewerkt. In een ultiem scenario hadden Ajax en AZ deze dag om de landstitel gestreden, maar het blijft bij ‘wat als’. In Alkmaar geeft men echter nog niet op.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Nooit zullen we weten of Calvin Stengs en Myron Boadu hun grote vorm hadden weten te behouden tot de cruciale maanden april en mei. Iets wat ze nog nooit hebben meegemaakt. In Alkmaar is aan het nooit voltooide seizoen 2019/2020 nu een gevoel verbonden van brandende nieuwsgierigheid en sportieve pijn. Vermengd toch ook met een saus van Noord-Holandse nuchterheid.”

Daar voegt het medium aan toe: “Het komt niet vaak voor dat de club zo lang meedoet om de titel of dat het in maart nog over zo ongeveer de beste kaarten bezit voor de tot de ontknoping komende titelrace. Ajax en AZ hadden op 8 maart na de laatste competitiewedstrijd evenveel punten maar Ajax een beter doelsaldo. AZ versloeg Ajax wel twee keer dit seizoen. Bij AZ zelf werken ze dan ook liever niet mee aan verhalen als deze.”

AZ weigert zich nog altijd neer te leggen bij de huidige situatie. “De club is nog steeds ontevreden over de door de KNVB opgelegde eindstand van de eredivisie waarbij Ajax zich plaatst voor de hoofdfase van de Champions League en AZ genoegen moet nemen met de voorronde van dat toernooi. Wat daar eventueel nog tegen gedaan kan worden, wordt nog steeds onderzocht”, aldus het AD.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
5134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie