TRANSFERUURTJE: Ajacied laat miljardairs dromen, Feyenoord-ruildeal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied laat miljardairs dromen, Feyenoord-ruildeal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Een klein jaartje geleden nam Ajax Edson Álvarez over van Club América voor 15 miljoen euro en konden we lezen dat de Amsterdammers misschien wel op de Mexicaanse toer zouden gaan. Misschien komt het daar in de aankomende zomer van. Verschillende Mexicaanse media melden namelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars er al zo goed als uit is met middenvelder Sebastián Cordova en diens management. De 22-jarige middenvelder speelt nu nog voor Club América, zoals gezegd dus de oude werkgever van Álvarez, en het contact met die Liga MX-topclub is goed. Het is echter volstrekt onbekend hoeveel de voetballer ongeveer moet kosten. Een jaar terug kende vrijwel niemand zijn naam, maar opeens kwam hij bovendrijven in Mexico-Stad en de middenvelder heeft er ook al een paar wedstrijden in het Mexicaanse nationale team opzitten. Inmiddels wordt zijn transferwaarde geschat op 2,6 miljoen euro, dus vermoedelijk is hij niet zo heel duur…

Ondanks het feit dat de coronacrisis betekent dat er minder miljoenen uitgegeven kunnen worden op de transfermarkt, zijn er toch behoorlijk veel geruchten over de diverse spelers van Ajax. Het opvallendste is vermoedelijk dat over Donny van de Beek en Newcastle United. De Magpies worden binnenkort overgenomen door het investeringsfonds PIF uit Saudi-Arabië dat ongeveer 300 miljard euro waard is. Yasir Al-Rumayyan wordt vervolgens voorzitter op St. James’ Park en volgens de krant de The Shields Gazette droomt deze rijkaard nu al van de komst van Van de Beek. Er zouden zelfs al contacten liggen met zaakwaarnemer Guido Albers van de middenvelder. Het standpunt van Ajax is in ieder geval duidelijk, er ligt namelijk een afspraak op tafel met de international van het Nederlands elftal. Wordt het juiste bedrag geboden, dan laat directeur voetbalzaken Marc Overmars hem gaan. Naar verluidt gaat het om 55 miljoen euro.Feyenoord wordt de laatste tijd werkelijk aan Jan en alleman gelinkt, maar we weten dat de Rotterdammers interesse hebben om Oguzhan Özyakup langer aan zich te binden. De middenvelder heeft echter nog een contract bij Besiktas. Volgens de Turkse media heeft de club uit Istanbul juist weer belangstelling om aan de slag te gaan met Ridgeciano Haps. Daarom zou Besiktas ergens in de afgelopen dagen een balletje opgegooid hebben bij de clubleiding in De Kuip: Özyakup voor Haps met gesloten beurzen. De website TR weet echter dat Feyenoord dit voorstel naar de prullenbak heeft verwezen, al zou er toch wel een opening liggen: de nummer drie van de Eredivisie vindt dat de Turken óók nog met een zak geld over de brug moeten komen, omdat Haps meer waard zou zijn dan Özyakup.

Het is wel logisch te noemen dat Calvin Stengs van AZ gevolgd wordt door een aantal absolute topclubs. De Spaanse roddelmedia maken het echter wel heel bont en stellen vandaag dat de jongeling op de radar van… Real Madrid is verschenen. In een eerder stadium werd de international van het Nederlands elftal al gelinkt aan FC Barcelona en Ajax, maar ook bij de scouts van De Koninklijke staat hij er goed op. Het is echter volstrekt onbekend hoe serieus de interesse van de Madrilenen precies is. Het lijkt wel erg sterk dat de grootmacht aan een transfer in de zomer denkt. Vermoedelijk had Stengs zonder de coronacrisis wel een mooie miljoenentransfer kunnen maken naar het buitenland, maar nu ziet het ernaar uit dat hij ook volgend seizoen nog in het AFAS Stadion speelt. In Alkmaar willen ze hun toppers behouden, zeker met het oog op de Champions League-voorrondes.

Buitenland:

Kevin Strootman werd een tijdje geleden gelinkt aan een terugkeer naar PSV, maar hier zal het vermoedelijk niet van komen. De middenvelder krijgt niet zo heel veel speeltijd bij zijn werkgever Olympique Marseille, maar verdient een hallucinant salaris in de Ligue 1. De controleur strijkt namelijk ongeveer 500.000 euro op per maand in het Stade Vélodrome en dus hoeft hij niet zo nodig weg, melden de Franse media. Naar verluidt wil de clubleiding in Marseille hem maar wat graag slijten, maar Strootman heeft nog een contract tot medio 2023 aan de Côte d’Azur en zou wel gek zijn om zijn inkomsten zomaar op te geven.

David Beckham heeft grote plannen met zijn nieuwe club Inter Miami CF. Volgens de Spaanse media heeft de Engelse oud-voetballer hoogstpersoonlijk contact opgenomen met voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid om een transfer bespreekbaar te maken. De oud-speler van De Koninklijke wil James Rodríguez namelijk maar wat graag naar de Amerikaanse Major League Soccer halen. Dat lijkt best mogelijk te zijn, want de Colombiaanse spelbepaler kwijnt dit seizoen weg op de bank bij de Madrilenen en mag inrukken van oefenmeester Zinédine Zidane. Volgens El Mundo Deportivo heeft Beckham er dus een belletje uitgegooid naar Pérez, maar het is niet bekend wat dat precies opgeleverd heeft. Vermoedelijk wil Real namelijk wel wat verdienen aan de verkoop van James, die in 2014 voor ongeveer 70 miljoen euro losgeweekt werd bij AS Monaco. Op dit moment wordt de transferwaarde van de Colombiaan geschat op ruim 30 miljoen euro, maar in 2021 loopt zijn contract in het Estadio Santiago Bernabéu af.

Kan Stengs het niveau van Real halen?

  • Ja
  • Nee
852+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:05
51+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
106+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
43+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
48+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
44+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
161+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
104+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
127+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
179+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
240+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
117+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
89+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
78+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
173+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
30+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
19+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
468+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
48+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
63+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1299+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie