VVV pakt door: ook Duitser met Europese ervaring naar De Koel

Foto: VVV pakt door: ook Duitser met Europese ervaring naar De Koel

Ondanks de coronacrisis zit VVV-Venlo zeker niet stil. Een dag na het aantrekken van Guus Hupperts maakt men ook de komst van Lukas Schmitz bekend. De 31-jarige linksback wordt in de zomer transfervrij overgenomen van het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

Schmitz loopt al veertien jaar mee in het profvoetbal. De Duitser speelde in de Bundesliga voor Werder Bremen en Schalke 04, een niveau lager kwam hij uit voor Fortuna Düsseldorf. Ook in Europa deed de multifunctionele vleugelverdediger de nodige ervaring op. Zo speelde hij Champions League-voetbal voor Die Koningsblauen. Schmitz vertrok in 2018 naar Oostenrijk, waarbij hij bij Wolfsberger dit seizoen nog zes Europa League-wedstrijden speelde.

Schmitz gaat nu voor een Nederlands avontuur: bij VVV tekent hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor één extra jaar. VVV kwam Schmitz op het spoor na een tip van Lars Unnerstall. De keeper van PSV heeft een verleden in Venlo en was bij Fortuna Düsseldorf ploeggenoot van Schmitz. “We hebben Lukas een tijd gevolgd”, zegt technisch manager Stan Valckx. “Hij is een verdediger die makkelijk voetbalt, met drive naar voren. Hij kan als linkervleugelverdediger uit de voeten, maar ook als verdedigende middenvelder. Lukas heeft enorm veel ervaring opgedaan in de Duitse én Oostenrijkse Bundesliga en in de Europese clubcompetities waarin hij uitkwam en kan met die bagage extra sturing bieden in de verdedigende linies.” 

“Toen ik gebeld werd door Stan heb ik even geïnformeerd bij een aantal oud-ploeggenoten en trainers naar de clu, zegt Schmitz. “Daar kwamen zeer lovende berichten uit. De club was daarnaast zeer doortastend. Ik heb de Nederlandse Eredivisie altijd met veel belangstelling gevolgd. Er wordt aanvallend en leuk voetbal gespeeld. Dat ligt mij wel. Maar het belang van het verdedigende aspect mag daarbij zeker niet uit het oog worden verloren. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste taken.”

Goede aankoop van VVV?

  • Daar lijkt het zeker op!
  • Ik wacht nog even af…
60+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie