“Van Dijk zei tegen mij: ‘ik zou niet eens de moeite nemen, ik ben te goed”‘

Foto: “Van Dijk zei tegen mij: ‘ik zou niet eens de moeite nemen, ik ben te goed”‘

De persoon Virgil van Dijk zal over het algemeen toch gezien worden als rustig en bescheiden. In het veld heeft de centrale verdediger echter zijn woordje wel klaar, blijkt uit een anekdote van Graham Cummins. De Ierse spits vocht duels uit met Van Dijk, toen hij nog voor Celtic speelde.

Cummins en Van Dijk kruisten de degens in augustus 2015 tijdens de wedstrijd tussen The Bhoys en St. Johnstone FC. Het zou laatste duel van de Nederlander in het groen-witte shirt zijn. Cummins weet nog goed hoe een dieptepass tijdens de wedstrijd uitmondde. “Ik probeerde met hem een sprintduel aan te gaan, maar ik was geen partij voor hem. Ik was buiten adem. Hij kwam naar me toe en zei: ik zou niet eens de moeite nemen, ik ben te goed“, blikt de aanvaller terug in The Irish Examiner

Van Dijk verruilde een dag na dit duel de Schotse voor de Engelse Premier League. “Hij vertrok naar Southampton de dag nadat we tegen hem hadden gespeeld. Dat is mijn claim to fame. Dat heeft ervoor gezorgd dat Southampton een klap op de deal gaf, dat hij mij uitschakelde”, lacht Cummins. “We waren in de kleedkamer al gewaarschuwd dat we hem juist moesten afstoppen in plaats van andersom. Ga achter hem aan als hij de bal heeft, want hij gaat zo het veld oversteken.”

Na tweeënhalf jaar Southampton verdiende Van Dijk een toptransfer naar Liverpool voor zo’n 85 miljoen euro. Daar groeide de Bredanaar uit tot de beste centrale verdediger ter wereld.

Had je zo’n uitspraak verwacht van Van Dijk?

  • Ja hoor, mooi toch
  • Nee, eigenlijk niet
931+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie