‘Van de Beek bezorgt Ajax gigantische domper’

Foto: ‘Van de Beek bezorgt Ajax gigantische domper’

De verwachting was eigenlijk dat Donny van de Beek Ajax, in navolging van zijn maatjes Frenkie de Jong (86 miljoen euro) en Matthijs de Ligt (75 miljoen euro), de hoofdprijs op zou leveren. Er werd een bedrag van 55 miljoen euro genoemd, maar toen sloeg de coronacrisis in alle hevigheid toe.

Het begint er meer en meer op te lijken dat directeur voetbalzaken Marc Overmars genoegen moet nemen met een lagere transfersom. De Engelse media schrijven vandaag dat het geïnteresseerde Manchester United vernomen heeft dat de middenvelder op dit moment 40 miljoen euro kost: 15 miljoen euro minder dan ingecalculeerd.

Vertrekt Paul Pogba deze zomer bij de Red Devils, bijvoorbeeld naar Juventus of Real Madrid, dan moet Van de Beek hem vervangen. CEO Ed Woodward van de Premier League-grootmacht sorteerde onlangs al voor op een verandering op de transfermarkt: “Vergis je niet in de grootte van de uitdaging die wacht voor iedereen in het voetbal. Het is geen business as usual in de transferperiode komende zomer.” 40 miljoen euro lijkt United echter wel te kunnen missen.

Zaakwaarnemer Guido Albers van Van de Beek stelde een tijdje geleden nog altijd medewerking te verwachten: “De bedragen die Ajax vragen, zijn heel reëel. Ik denk dat hun standpunt hetzelfde blijft. Daar verwacht ik geen problemen mee. Ajax is altijd super netjes geweest en zal dat blijven.”

40 miljoen euro?

  • Valt me tegen
  • Tja, het is de realiteit
2340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie